17. Akdeniz Oyunları’nda muhteşem kapanış

Mersin’de 20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılan 17. Akdeniz Oyunları’nın kapanış töreni büyüledi. Davulcuların havada uçtuğu gösterilerde, Mersin Stadyumu’nu dolduran binlerce kişi coşarken, tüm dünyaya barış mesajları verildi. Ferhat Göçer de bir konser verdi.

25 bin kişilik stadyum ‘Türkiye’ sloganıyla çınladı. 17. Akdeniz Oyunları’nın kapanış töreni de açılışta olduğu gibi izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en görkemli açılış gösterisiyle başlayan Mersin 17. Akdeniz Oyunları’nın kapanış töreninde de Türkiye’de ilk kez uygulanan teknikler kullanıldı. Gösteride, her bölgenin dansları büyük Türkiye haritası üzerinde bölgelere ayrılarak o bölge haritası üzerinde bölgenin kültürel ve folklorik dansları sahnelenirken, uçan dansçıların davul gösterileri geceye damgasını vurdu.

Müzikle senkronize havai fişek gösterilerinin sergilendiği gösteride, özellikle koreografilerde barış, dostluk, kardeşlik mesajları verildi. Muhteşem ışık oyunlarının yer aldığı gösteride, Piri Reis gemisi, 3 kıtayı gösteren video mapping üzerinde ilerlerken, her kıtadan gemiye binenlerle yine barış mesajı verildi. Finalde ise dansçıların oluşturduğu ay-yıldız büyük alkış aldı. Hayranlıkla izlenen havai fişek gösterisinin ardından Mersin 17. Akdeniz Oyunları’nın kapanış töreni Ferhat Göçer konseri ile