Çimlerde film keyfi başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki “Yeniden Sinematek” gösterimlerinde 5. yıla giriyor. Bu yılki ilk gösterim, 3 Temmuz Çarşamba günü Oscar ödüllü “Daha iyi bir dünyada” (Haevnen) filmiyle başlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5. yılında “Yeniden Sinematek” etkinliği ile İzmirliler’e yine muhteşem bir açık hava film şöleni yaşatacak. Eylül’e kadar sürecek olan ücretsiz gösterimlerde, sinemanın klasik ve kült filmleri yer alacak. Geçtiğimiz yıllarda binlerce sanatseverin çimler üzerinde keyifle yararlandığı etkinlik, 1968’li yıllarda yaşanan ve ‘filmlerin sanat, eğitim ve genellikle kültür amaçları gözetilerek halka sunulması’ olarak tanımlanan Sinematek ruhunu yeniden yaratmayı amaçlıyor.

BOL ÖDÜLLÜ FİLMLERİ KAÇIRMAYIN

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bu yılki ilk gösterim, 3 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilecek. “En İyi Yabancı Film Dalı”nda Oscar Ödülü'ne sahip, yönetmenliğini Susanne Bier’ın yaptığı “Daha iyi bir dünyada” (Haevnen) filmi ile başlayacak gösterimler, 11 Eylül’de 2012'de, uluslararası festivallerden toplam 35 ödül alan “Düşler Diyarı (Beasts of the Southern Wild)” filmi ile son bulacak.

Her hafta Çarşamba günü saat 21.00’da başlayacak gösterimler ücretsiz olacak. “Yeniden Sinematek” etkinlikleri kapsamında 10 Temmuz’da 2012 yılında vizyona giren Nadine Labaki’nin yapımcılığını, senaryosunu, yönetmenliğini üstlendiği ayrıca rol aldığı “Peki Şimdi Nereye? ( Et Maintenant,on Va Où?)” filmi izleyici ile buluşacak. 17 Temmuz’da 2003 Fransa yapımı dramatik bir film olan “İbrahim Bey ve Kur'an'ın Çiçekleri (Monsieur Ibrahim Et Les Fleurs Du Cora)” filmi gösterilecek.

24 Temmuz’da 2011 yılında romantik komedi -fantezi filmi olarak gösterime giren “Paris’te Gece Yarısı (Midnight in Paris)” filmi, 31 Temmuz’da da başrollerinde Jean Dujardin ve Bérénice Bejo rol aldığı yönetmeninin ise Michel Hazanavicius olduğu 2011 yapımı Fransız filmi olan Artist (The Artist) gösterilecek. Film, 2012 yılında En İyi Film, En iyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kostüm Tasarımı ve En İyi Müzik dallarında Oscar ödülü almıştı. 14 Ağustos’ta 2000 yılında vizyona giren “Aydaki Adam (Man On The Moon) filmi gösterilecek.

1970'lerin ünlü komedyeni Andy Kaufman’nın gerçek hayat öyküsünü anlatan biyografik bir filmde 2000 yılında filmdeki performansından ötürü Jim Carrey'e Golden Globe ödülü verilmişti. 21 Ağustos’ta Başrol oyuncusu Jennifer Lawrence’ın bu yıl “En İyi Kadın Oyuncu Oscar”ını kazandığı “Umut Işığım (Silver Linings Playbook)” filmi, 28 Ağustos’ta oyuncuları arasında John Malkovich, George Clooney, Tilda Swinton, Frances McDormand ve Brad Pitt yer aldığı 2008 yapımı komedi filmi olan “Aramızda Casus Var (Burn After Reading) filmi açık havada İzmirlilerle buluşacak. 4 Eylül tarihinde ise 2002 yılında vizyona giren Norveç yapımı komedi filmi “Elling” gösterimde olacak.