Umut tacirlerine hapis cezası

Menderes'de geçen Eylül ayında 63 kaçağın hayatını kaybetmesinin ardından sıklaştırılan denetimlerde yakalanıp tutuklanan 23 insan taciri, yargılandıkları davada 3 ile 23 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Menderes Ahmetbeyli bölgesi Baradan Koyu’nda, geçen Eylül ayında, yasadışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan kaçakların bulunduğu tekne aşırı yükten batmıştı. Olayda 63 kişi yaşamını yitirmiş, 46 kişi de sağ olarak kurtarılmıştı. Bu acı olayın ardından Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, insan tacirlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Özellikle denetimlerin az olacağını düşünerek kötü hava şartlarında kaçakları yunan adalarına götürmeye çalışan insan tacirlerine yönelik geçen Ekim ayında, peşpeşe yapılan baskınlarda 28 kişi yakalanmıştı.

Çoğunluğu kadın ve çocuk olan kaçakları, inşaatlarda çalıştırmak üzere göterdiklerini söyleyerek kendilerini savunan bu şüphelilerden 20’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Haklarında 10. Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açılan 20'si tutuklu, 3'ü tutuksuz 23 sanık, 3 ile 23 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Şebeke lideri A.A.’ya da, yine 23 yıl hapis cezası verildi. 5 sanık ise beraat etti.