Doktora tehdit tuzağı polise takıldı

Denizli Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) görevli 45 yaşındaki Dr. Erdal Erikoğlu’nu, tehdit edip dolandırmak istediği gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınan 2 kişiden 1'i tutuklandı.

SGK’da görev yapan Dr. Erdal Erikoğlu’nun geçen perşembe günü odasına giden 36 yaşındaki Hasan Hüseyin Top, iddiaya göre, kendisini yaralaması için bazı kişilerin para verdiğini ancak bunu yapmak istemediğini ve yaralamamak için de Dr. Erikoğlu’ndan 2 bin 500 lira vermesini istedi. Erikoğlu’na parayı toplaması için süre veren Hasan Hüseyin Top, daha sonra yanından ayrıldı. Bunun üzerine Dr. Erikoğlu soluğu Cumhuriyet Savcılığı’nda aldı.

POLİS HAREKETE GEÇTİ

Savcılığa dilekçe veren Dr. Erikoğlu, kendisinden para isteyen şüpheliden şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen polis, Dr. Erikoğlu’ndan şüpheliyi aramasını ve parayı vereceğini söylemesini istedi. Kendisini tehdit eden kişiyi arayan Dr. Erikoğlu, parayı hazırladığını, gelip almasını söyledi. Hasan Hüseyin Top, Dr. Erikoğlu’nun yanına gelip önceden seri numaraları belirlenen 2 bin 500 lirayı aldı, ayrılmak üzereyken de polis tarafından yakalandı.

TUTUKLANDI

Gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece, 'yağma, tehdit ve dolandırıcılık' suçlamalarından tutuklandı. Hasan Hüseyin Top'un suç ortağı olduğu ileri sürülen ve gözaltına alınan 20 yaşındaki Levent Nane ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.