Taksim Dayanışması üyeleri kendilerini ihbar etti

    Grup, hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini savcılığa sundu. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan 200 kişilik grup, haklarında hazırladıkları dilekçeleri savcılığa teslim etmek üzere bir araya geldi. Hazırladıkları dilekçelerde kendileri hakkında yasal işlemlerin yapılması talebiyle savcılığa ihbarda bulunan Taksim dayanışması daha sonra basın açıklaması yaptı.

   Yapılan bazın açıklamasında 4 maddelik talepler dile getirildi. Taksim dayanışması adına açıklama yapan avukat Gülbin Aydın, talepleri “Gezi Parkı, park olarak kalmalıdır. Başta İstanbul, Ankara, Hatay ve Adana valileri ve emniyet müdürleri olmak üzere tüm sorumlular hakkında soruşturma başlatılsın ve gaz bombası ve benzeri materyallerin kullanılması yasaklansın. Gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılsın.

  Taksim ve Kızılay başta olmak üzere Türkiye’deki tüm meydanlarda, kamusal alanlarda toplantı, gösteri, eylem yasaklarına ve fiili engellemelere son verilsin” şeklinde sıraladı. Avukat Gülbin Aydın daha sonra, “Şimdi hep beraber kendimizi yazdığımız suç duyurusu dilekçeleriyle savcılığa ihbar etmeye gidiyoruz. Ya hepimiz hakkında işlem yapsınlar ya da tüm soruşturulanlar hakkındaki işlemler durdurulsun, tutuklular serbest bırakılsın” dedi. Açıklamanın ardından hazırlanan suç duyurusu dilekçeleri savcılığa sunuldu.