Banvit, Yunanlı hoca Dimitris ile anlaştı

   Beko Basketbol Ligi’nde antrenör Orhun Ene ile yollarını ayıran Banvit, Yunanlı hoca Dimitris İtoudis’e 2+1 yıllığına imza attırdı. Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonu’nda yapılan basın toplantısı sonrasında, Banvit Kulübü’nün 2013-2014 sezonunda teknik patronluğunu üstlenen Coach Dimitris İtoudis, kendisinin her konuda söz veren bir yapıya sahip olmadığını söyledi.

   Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, bu sezon sonrasında kulüpten ayrılan Orhun Ene ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Bizim Orhun hoca ile yollarımız asla ayrılmadı. Kendisi ile birlikte olmaya devam edeceğiz. Hocamız bundan sonra Banvit ailesinin bir ferdi olmaya devam edecektir" dedi. Toplantıda Banvit Basketbol Kulübü A Takımı’nın 2013-2014 yılına ait bütçesi hakkında da bilgi veren Kılıç, bütçenin bir önceki dönem ile aynı olmasının beklendiğini, bu rakamın yaklaşık 4,5 milyon dolar civarında olduğunu söyledi.

   Benvit’in yeni patronu İtoudis ise, takım ve hedeflerine ilişkin yaptığı açıklamalarda sözleşmeleri devam eden oyuncular ile yollarına devam edeceklerini belirterek, "Türkiye’de uygulanan yabancı kontenjanı yüzünden yerli oyunculara ihtiyacımız olacak. Basketbol sadece para ile olabilecek bir iş değil. Bunun dünyada örnekleri var. Az para ile başarılı olan takımlar da var. Ancak Banvit’in alt yapıya önem veren bir kulüp olması bizim için önemli" şeklinde konuştu.