Atalay’dan çiftçiye müjde

   Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çeşitli ziyaret ve açılışlar için geldiği Kırıkkale’de Güç Birliği Toplantısına katıldı. Atalay, Başkanlığını yürüttüğü Güç Birliği Toplantısında yaptığı konuşmada, Kırıkkale’nin yapılan yatırımlar sayesinde daha farklı bir konuma geleceğini ifade eden Atalay, Organize Sanayi Bölgesinde MKE’nin ürünlerine yan ürün üretecek küçük ve orta boy işletmelerin de önemli bir teşvik olacağını söyledi. Atalay, “Bizim iyi bir seferberlik başlatmamız gerekir. Kırıkkale, Ahiler Kalkınma Ajansı olarak 6,5 milyon TL proje desteği almış durumda. İlk defa böyle bir desteği alıyor.  

   Bu destekleri iyi değerlendirmemiz gerekir. Doludan veya benzer afetlerden zarar gören çiftçiler için tarım kesimi için yakın bir zamanda Bakanlar Kurulu kararı çıkacak. Türkiye’nin değişik yerlerinde doludan veya benzer afetlerden etkilenen tarım kesimi için ortak bir kararname. Orada onların borç ertelemesi, desteği vb. durumları yer alacak. Bu nedenle endişe etmesinler" dedi. Delice ilçesindeki tuz fabrikasının da en geç Eylül ayı sonuna kadar temelinin atılacağını kaydeden Atalay, bu yatırımı önemsediklerini ve bir an önce faaliyete geçmesini arzuladıklarını ifade etti.

  Güç Birliği Toplantısına Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın yanı sıra Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ile siyasetçi, bürokrat, iş adamı, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile diğer ilgililer katıldı. Güç Birliği Toplantısında Vali Ali Kolat, MKE Genel Müdürü İzzet Artunç ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü konuşma ve sunum yaptılar.