En çok konuşulan kulüp hangisi?

   Haziran ayında Medya Takip Merkezi’nin (MTM) hazırladığı ayın spor gündemi araştırmasına göre, medyanın spora gösterdiği genel ilgi azalırken, en çok konuşulan spor kulübü ise Fenerbahçe oldu.

Medya Takip Merkezi’nin (MTM) hazırladığı ayın spor gündemi araştırmasına göre, en çok konuşulan spor kulübü Fenerbahçe olurken, Avrupa’dan aldıkları tekliflerle anılan Galatasaraylı futbolcular listede üst sıralara çıktı. Ayrıca Gezi Parkı olaylarında da direnişçilerin Drogba’yı sloganlarına yerleştirmesi ise dikkat çekti.

FENERBAHÇE, TOPLAMDA 51 BİN 203 HABER VE YAZIDA YER ALDI

Transfer sezonuna hızlı bir giriş yapan Fenerbahçe, Bruno Alves, Cardozo, Michal Kadlec gibi oyuncuları ardı ardına renklerine bağlaması ile gündeme gelirken, ay sonunda UEFA’dan gelen 2+1 yıl Avrupa Kupaları’ndan men cezası kararı ile sarsıldı. Fenerbahçe, UEFA cezası ile ilgili 2 bin 992 haberle gündeme geldi. Ayrıca teknik direktör açığını büyük ihtimalle Ersun Yanal ile kapatacağı öğrenilen Fenerbahçe, toplamda 51 bin 203 haber ve yazıda yer aldı.

BEŞİKTAŞ TRANSFER YASAĞINI KALDIRAN İLK TÜRK EKİP OLDU

Haziran ayında medyanın en çok yer verdiği ikinci kulüp, 37 bin 951 haberle Beşiktaş oldu. İlk transferini gerçekleştiren Beşiktaş, Stuttgart Kickers’in kalecisi Günay Güvenç ile anlaşmaya vardı. Beşiktaş, FIBA tarafından 5 Türk kulübüyle birlikte kendilerine de getirilen transfer yasağını dün kaldırdı. Takım transfer yasağını kaldırıp sonuç alan ilk Türk ekibi oldu.

HAZİRAN AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN KULÜP FENERBAHÇE OLDU

Medya Takip Merkezi’nin (MTM) hazırladığı haziran ayında en çok konuşulan spor kulüplerin sıralaması ise şöyle:

Fenerbahçe 51 bin 203 haber adedi ile birinci sırada yer alırken, Beşiktaş kulübü ise 37 bin 951 haber adedi ile ikinci olur. Sarı-kırmızılı takım ise 34 bin 624 haber adedi ile üçüncü olurken, Trabzonspor ise 21 bin 538 haber adedi ile 4’üncü sırada yer aldı.

BURAK YILMAZ’A AVRUPA’DAN TEKLİF YAĞDI

Medyada en fazla gündeme gelen sporcu Burak Yılmaz oldu. Chelsea, Atletico Madrid ve Juventus gibi takımların ilgilendiği genç futbolcu, transfer olup olmayacağı ile ilgili haberlerle medyaya konu oldu. Galatasaray’ın futbolcu ile ilgili satılmayacak kararı aldığı öğrenilirken, genç futbolcunun haziran ayında medyada 3 bin 332 haber ve yazıda yer aldı.

Galatasaray’ın eski futbolcusu Arda Turan, haziran ayı içerisinde medyada öne çıkan ikinci futbolcu oldu. Turan, ayrıca transfer dedikodularına son noktayı koyarak Atletico Madrid’den ayrılmayacağını açıkladı. Turan, toplamda 3 bin 225 haber ile medyada yer aldı.

SNEİJDER CHELSEA VE TOTTENHAM TAKIMLARI İLE ANILDI

MTM’nin aynı raporuna göre, Haziran ayında medyanın en çok konuştuğu 3. futbolcu ise Hollandalı yıldız futbolcu Wesley Sneijder oldu. Galatasaray’ın sezon arasında kadrosuna kattığı yıldız futbolcu adı haziran ayı içerisinde Chelsea ve Tottenham gibi takımlarla anılırken, Galatasaray’ın futbolcuyu takımda tutmak istediği öğrenildi. Hollanda Milli Takım’dan alınan Sneijder, toplamda 3 bin 127 haber ve yazıya konu oldu.

FATİH TERİM, TOPLAMDA 5 BİN 529 HABERDE YER ALDI

Haziran ayı spor gündemi araştırmasına göre, medyanın en çok ilgi gösterdiği teknik direktör, Fatih Terim oldu. Milan’daki eski öğrencisi Kaladze’nin jübilesi için Milan’a giden Terim, oynanan maçta Milan’ın başına geçti. Fatih Terim, toplamda 5 bin 529 haber ve yazıda yer aldı.

Haziran ayı araştırmalarında en fazla konuştuğu ikinci teknik adam Ersun Yanal oldu. Geçtiğimiz sezon Eskişehirspor’un başında olan Yanal, Aykut Kocaman’dan boşalan Fenerbahçe teknik direktörlüğü koltuğuna getirildi. Ersun Yanal, Haziran ayı genelinde 5 bin 026 haberde yer aldı.

Haziran ayında en çok konuşulan teknik direktörü sıralaması ise şöyle:

Galatasaray’ın teknik direktörü Fatih Terim 5 bin 529 haber ile birinci sırada yer alırken, Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Ersun Yanal ise 5 bin 26 haberle ikinci sırada yer aldı. Trabzonspor futbol genel direktörü Ünal Karaman ise 3 bin 185 haberde yer aldı.

EN ÇOK KONUŞULAN BAŞKAN FİKRET ORMAN OLDU

Medya Takip Merkezi’nin Haziran ayını kapsayan araştırmasına göre, Beşiktaş başkanlığına yeniden seçilen Fikret Orman basında 11 bin 613 haberde yer alırken, Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım ise UEFA kararları ve 5. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından görevinden geçici olarak uzaklaştırılmasının ardından 11 bin 422 kez medyada yer aldı. Beşiktaş’ta başkanlık seçimine Fikret Orman ile birlikte aday olan Serdal Adalı ise 7 bin 911 haberde yer aldı.

Haziran ayı içerinde öne çıkan diğer haberler ise şöyle:

“Geçen sezon art arda sahalarda meydana gelen olaylar üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı yeni sezon Süper Lig maçlarının daha erken veya gündüz oynanması için bir çalışma başlattı”

“Azerbaycan Futbol Federasyonu (AFFA), Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa finalinin Bakü’de yapılmasına izin vermedi”

“Spor Toto Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı, yabancı futbolcu sayısında 10 yabancı kontenjanı ve 6+2 sistemi üzerinde görüş birliğine vardı”

“Abdullah Avcı yönetimindeki Türkiye A Milli Takım, FIFA sıralamasında tam 10 basamak birden gerileyerek 54. oldu”

“Trabzonspor’da futbol genel direktörü Ünal Karaman, teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, yardımcıları Hami Mandıralı, Hamdi Zıvalıoğlu, Turgay Karslı, kaleci antrenörü Alper Boğuşlu, kondisyoner Yannick Obenauer ve idari menajer Serkan Ünver üçer yıllık sözleşmeye imza attılar”

“Gençlik ve Spor Bakanlığı, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un Türkiye’deki tüm şehirlerde aynı standartta uygulanması için harekete geçti. Yeni sezonda her ilde bir spor savcısı ve spor müsabakalarında uzmanlaşmış polisler görev yapacak”

“Beşiktaş, Almanya 3. Lig ekibi SV Stuttgart Kickers’ten aldığı kaleci Günay Güvenç’le 4 yıllık sözleşme imzaladı”

“Trabzonspor, Gençlerbirliği’nin 25 yaşındaki savunma oyuncusu Aykut Demir’le anlaşmaya vardı”

“Fransa Açık Teniz Turnuvası Kadınlar’ın şampiyonu Serena Williams olurken, erkeklerde Rafael Nadal turnuvanın en büyüğü oldu”

“İsviçre ve Makedonya, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finalinin ülkelerinde oynanması için davette bulundu”

“Beşiktaş ile Vodafone Türkiye arasında, sponsorluk için ön protokol imzalandı”

“Galatasaray Medical Park, Beko Basketbol Ligi’nin şampiyonu oldu”

“Trabzonspor’un TFF delegesi olan ve Fenerbahçe Kulübü kongre üyesi olduğu da ortaya çıkan Salim Karacak, noter kanalı ile sarı-lacivertli kulüpten istifa etti”

“Bursaspor’un İbrahim Yazıcı’nın istifası üzerine gerçekleşen 49’uncu genel kurulunda yeni başkan Erkan Körüstan oldu”

“2013 Mersin 17. Akdeniz Oyunları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı John Rogge’nin katıldığı açılış töreni ile başladı”

“Barcelona’nın yıldız oyuncusu Lionel Messi hakkında gelir beyanatında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle dava açıldı”

“FIFA’nın, Dünya Kupası’ndan sonraki en büyük organizasyonu U20 (yirmi yaş altı) Futbol Şampiyonası başladı. Turnuvanın resmi açılışı Kayseri Kadir Has Stadyumu’nda Başbakan Tayyip Erdoğan, FIFA Başkanı Sepp Blatter ve Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in katılımıyla gerçekleştirildi”

“Eskişehirspor kongresinde 369 oy alarak 305 oyda kalan Halil Ünal’ı yıkan Mesut Hoşcan, kulübün yeni başkanı oldu. Eskişehirspor’un yeni teknik direktörü ise, Ertuğrul Sağlam oldu”

“Futbol Federasyonu’nun yabancı oyuncularla ilgili aldığı 6+0+4 kararına kulüpler ser şekilde tepki gösterdi. Bunun üzerine, federasyonun yabancı futbolcu transferinde 6+2+2’ye döneceği öğrenildi”

“Bu yıl 127. kez düzenlenen Wimbledon Tenis Turnuvası, İngiltere’nin başkenti Londra yakınlarındaki Wimbledon kortlarında başladı”

“17. Akdeniz Oyunları’ da serbest stil 96 kilo finalinde milli sporcu Rıza Yıldırım, Tunuslu Rochdi Rhimi’yi yenerek altın madalya kazandı”

“Teniste tek kadınlar finalinde korta çıkan Çağla Büyükakçay, İspanyol rakibini yenerek altın madalyanın sahibi oldu”