Ölüme atladı

Alsancak'ta sahilin kıyı bandında arkadaşı ile içki içerken, bilinmeyen bir nedenle aniden denize atlayan 27 yaşındaki Emrah Söylemez, boğularak öldü. Olay, bugün saat 01.00 sıralarında, Alsancak Vapur İskelesi yanında maydana geldi. Menemen'de oturan Emrah Söylemez ve arkadaşı 30 yaşındaki Mehmet Cihan Sağır, dün akşam saatlerinden itibaren sahilde içki içmeye başladı. Rakı, ardından bira içen iki arkadaşın sohbet etmeye başladı.

Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde faliyet gösteren bir firmada plastik ambalajı yapılan işyerinde çalışan Emrah Söylemez, iddiaya göre sohbet sırasında bir anlık sessizlikte ayağa kalkıp kendini denize bıraktı. Arkadaşının suya atlamasına şaşıran, çırpınması üzerine de paniğe kapılan Sağır, yüzme bilmediği için çevredekilerden yardım istedi.

Çağrı üzerine limanın özel güvenlik görevlileri suya can simidi attı. Can simidini yakalayamayan ve suya batmaya başlayan Emrah Söylemez'i, denize atlayan 2 genç karaya çıkardı. Durum, polis ve sağlık ekiplerine bildirildi.

AŞIRI SU YUTTU

İhbar üzerine gelen acil yardım ekiplerinin kontrolünde aşırı su yuttuğu belirlenen Söylemez'in öldüğü tespit edildi. Nöbetçi Savcı ve polis tarafından yapılan olay yeri incelemesi ardından Emrah Söylemez'in cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Alsancak Polis Merkezi'ne götürülen Mehmet Cihan Sağır, ilk ifadesine, "Akşam sahile gelip içki içmeye başladık. Sohbet ederken bir anda kendisini suya bıraktı. Ne olduğunu anlamaya çalışırken çırpınmaya başladı. Yüzme bilmediği için yardım istedim, sudan çıkardılar. Herhangi bir sıkıntısı yoktu. Neden böyle birşey yaptığına anlam veremiyorum" dedi.

Olaya tanıklar Sağır ile benzer ifadeler verdiği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.