Haziranda bunları konuştuk

 

Medya Takip Merkezi’nin araştırmasına göre, magazin dünyasının medyada en fazla yer alan ünlüsü Necati Şaşmaz oldu. Gezi Parkı eylemleriyle ilgili Başbakan Erdoğan ile görüşen heyette yer alan Şaşmaz, bu görüşme sonrasında basına verdiği demeçle medyada geniş şekilde yer buldu. Yaptığı basın açıklamasıyla eleştirilere konu olan oyuncu, bir önceki aya oranla yüzde 95 artışla, toplam 4 bin 891 haber ve yazı ile gündeme geldi.

Başbakan Erdoğan ile Gezi Parkı olayları hakkında görüşen ünlülerden bir diğeri olan Hülya Avşar, ay boyunca medyanın en fazla söz ettiği ikinci ünlü isim oldu. Mayıs ayına göre haberlerini yüzde 71 oranında arttıran Avşar, Başbakan ile yaptığı görüşmeyle gündemde sıklıkla yer aldı. Hülya Avşar, ay boyunca medyaya 3 bin 741 haber ve yazı ile yansıdı.

HÜRREM DE ZİRVEDE

MTM’nin aynı araştırmasına göre, Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Hürrem Sultan rolü ile ünlenen Meryem Uzerli, Haziran ayında en çok konuşulan diğer medyatik isim oldu. Tükenmişlik sendromuna girmesi gerekçesiyle tedavi için Almanya’ya giden Uzerli’nin diziden tamamen ayrılması, medyaya konu olan haberlerinin başında yer aldı. Bir önceki aya oranla haberlerde yüzde 4 daha fazla konuşulan yıldız oyuncu, 3 bin 564 haber ve yazıda yer buldu.

Haziran ayında medyada en çok ses getiren dördüncü ünlü Halit Ergenç oldu. Muhteşem Yüzyıl’daki Sultan Süleyman rolüyle tanınan oyuncu, Gezi Parkı eylemcilerine destek vermesi ve olaylarla ilgili Başbakan Erdoğan ile görüşen heyette yer almasıyla medyada adından söz ettirdi. Mayıs ayına göre haberlerini yüzde 242 arttıran oyuncu, toplam 3 bin 282 habere konu edildi.

Ay boyunca medyanın en sık konuştuğu ünlülerden bir diğeri ise İbrahim Tatlıses idi. Şanlıurfa Belediyesi tarafından açılan İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi ile medyada geniş yer bulan sanatçı, müzeye mumdan heykelinin yerleştirilmesiyle de haberlere konu oldu. Haziran ayında 2 bin 796 haber ve yazıda yer bulan Tatlıses, bir önceki aya göre medyada yüzde 59 daha fazla konuşuldu.

Bu arada, diğer ünlü isimlerden Levent Kırca 2 bin 612, Mehmet Ali Alabora 2 bin 468, Ajda Pekkan 2 bin 161, Kıvanç Tatlıtuğ 2 bin 26 ve Acun Ilıcalı bin 869 haber ve yazıda yer buldu.