Karşıyaka Belediyesi'nden 'KARBİS' uyarısı

   Karşıyaka Belediyesi, hatalı kullanım nedeniyle KARBİS Projesi'nde bisikletlerin sık sık arızalanması nedeniyle çareyi vatandaşları uyarmakta buldu. 6 ayda 7 bin kayıtlı üyesiyle rekor kıran Karşıyaka Bisiklet Kiralama Sistemi KARBİS’in bisikletlerinin, hatalı kullanımın yol açtığı arızalar nedeniyle sık sık devre dışı kalması üzerine vatandaşları uyaran yetkililer, kullanım talimatlarına uyulmasını ve özenli kullanılmasını istedi.

   Karşıyaka Sahilinde, Tersane’den Mavişehir’e uzanan hat üzerinde hizmet veren ve sadece Karşıyakalıların değil, tüm İzmir tarafından da büyük ilgi ile karşılanan KARBİS uygulaması başlayalı henüz 6 ay oldu. Ancak, kullanım hataları nedeniyle, sisteme dahil 65 bisiklet şimdiden hasar gördü. Sık sık tamir edilmek zorunda kalan bisikletlerin, bu süreçte devre dışı kalması, yoğun talebin karşılanması noktasında da sıkıntılara neden oldu. KARBİS’in beklentinin çok üzerinde ilgi görmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Talebi karşılamak için yeni bisikletler alıyoruz. Biz sayıyı arttırmaya çalışırken, mevcutların sık sık arıza yapması ve hasar görmesi de sistemin işleyişinde sıkıntılara yol açıyor.

  Vatandaşlarımızdan beklentimiz, bisikletleri kullanırken daha özenli olmaları ve kullanım talimatlarına uymalarıdır. Böylelikle, daha fazla kişi bu uygulamadan faydalanabilsin” çağrısında bulundu. Etüt Proje Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen hizmet gereği bisikletler her akşam kontrol ediliyor, arızalananların günlük tamiri ve bakımı yapılıyor. GPS ile sürekli takip edilen, istasyonlarda kamera sistemiyle de kontrol edilen sistem, 65 bisiklet ve 7 istasyonda sürdürülüyor.