Hacı adaylarına müjde!

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kabe’deki inşaattan dolayı bu yıl hacca gidemeyecek hacı adaylarının hakları zayi olmadan gelecek yıl gideceğini söyledi. Bir dizi gezi inceleme ve açılışa katılmak için Yozgat’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Yozgat Valiliğini ziyaret etti. Ziyarette Vali Abdulkadir Yazıcı ile bir süre sohbet eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun, "Bazı imamları teravih namazında hızlı namaz kıldırmamaları konusunda uyaracak mısınız?" sorusuna, Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Her sene Ramazan’dan önce sadece bu konuda değil, bütün Ramazan’da, ’Ramazan bizim için bir mekteptir, bir okuldur’ diyerek bu mektepden çok güzel bir şekilde istifade etmek için her görevlimize düşen vazifeleri zaten çok geniş bir genelge ile gönderiyoruz. Dün bu konuda basın toplantımız oldu. Her sene biz konuyu işliyoruz Ramazan’da. Bu seneki konumuz, ‘Helal kazanç, helal lokma’ olacak. Ayrıca dün de ifade ettim. Ramazan bizi değiştirsin, biz Ramazan’ı değiştirmeyelim.

   İnşallah zaten her sene gelir Ramazan vatan sathını bir mabede dönüştürür. Dünyayı adeta bir ibadethaneye dönüştürür. İnşallah bu sene de aynı şekilde nefislerimizde, kalplerimizde, yüreklerinde değişimler geçirerek, geride çok güzel rahmet ve bereket bırakarak ülkemizi terk eder” yanıtını verdi.

"HAKLARIN ZAYİ OLMASINA İZİN VERMEYİZ"

   Bu yıl Suudi Arabistan hükümetinin Kabe’nin etrafındaki inşaattan dolayı ani bir kararla her ülkeye tanıdığı hac kotasının yüzde 20’sini bu sene alamayacağını ifade ettiğini belirten Görmez, "Ancak o konuda çalışmalarımız, görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde netleşecek, sadece şunu söyleyeyim, lütfen hiç kimse üzülmesin veya gidemeyecek herhangi bir kardeşimiz varsa biz zaten onları bir sene sonra aynı şekilde hiçbir şey değiştirmeden göndereceğiz, onların o haklarının zayi olmasına izin vermeyiz. Sadece bir sene ertelenmiş olur. Halen çalışmalarımız devam ettiği için kesin bir şey söylemeyeyim” diye konuştu. Ziyaret’te Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e Türk bayrağı ve Yozgat’ta çıkan taştan yapılmış bir tespih hediye ederken, Görmez de Vali Yazıcı’ya kitap hediye etti.