Kuyucak'taki orman yangınına müdahale sürüyor

   Aydın’ın Kuyucak ilçesinde ziraat alanında başlayan ve orman alanına sıçrayan yangında ilk belirlemelere göre 20 hektar alan kül oldu. Dün saat 15.00 sıralarında başlayan yangına havadan ve karadan çok sayıda ekiple müdahale devam ediyor.

   Denizli, Muğla, İzmir ile Aydın’dan gelen hava ve yer ekipleri 20 saat süren yoğun çalışma ile yangını kısmı olarak kontrol altına aldı. Edinilen bilgiye göre yangın, Kuyucak’ın Devecilerdamı mevkiinde dün saat 15.30 sıralarında Çetin Karaulak’a ait tarlada Mehmet K.’nın kullandığı 09 F 6822 traktöre bağlı diskaro makinesinin taşa çarpması sonucu çıkan kıvılcımın otları tutuşturmasıyla başladı. Diz boyu olan otların tutuşması nedeniyle tarlada çalışanların kontrol edemediği ve büyüyen yangın nedeniyle ‘Alo 177 Orman Yangın’ ihbar hattı arandı.

   Nazilli Orman İşletme Müdürlüğünün başlattığı söndürme çalışmalarına Muğla, Denizli, İzmir, Aydın, Kuyucak, Bozdoğan, Karacasu ve Nazilli’den gelen yaklaşık 300 orman söndürme işçisi ile 17 arazöz, 9 tanker, 3 dozer ile çevre belediyelere ait 15 itfaiye aracı yerden müdahale ederken, söndürme çalışmalarına sabah 05.30 itibariyle Denizli, Muğla, İzmir ve Aydın’dan gelen 2 amfibik yangın söndürme uçağı ile 5 yangın söndürme helikopterleri havadan müdahalesini sürdürmeye başladı. Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri gözlem helikopteri ile yangına müdahaleleri yönlendirirken İncir, zeytin, çam ve meşe ağaçlarının bulunduğu yaklaşık 20 hektarlık alanın kül olduğunu tespit ederken, kısmı olarak kontrol altına alınan yangının tamamen söndürülmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Çevre illerden takviyelerin gelmekte olduğu öğrenilirken, arazi şartlarının kötü olmasından dolayı yangının söndürülme çalışmalarının zor olduğu belirtildi.

300 ORMAN İŞÇİSİ SÜREKLİ ÇALIŞIYOR

   Yangın alanında yol olmamasıyla nedeniyle yer ekiplerinin zor anlar yaşadığı belirtilen yangında, rüzgarın batıdan doğuya doğru esmesi de yangının genişlemesine neden oldu. Dün Kuyucak Devecilerdamı mevkiinde başlayan yangın rüzgarın etkisiyle Karadağ mevkiine de sıçradı. Söndürme çalışmalarına başlanmasıyla birlikte 300 orman işçisinin sürekli olarak çalıştığı öğrenilirken, gece yarısından itibaren büyümesi önlenen yangının kısmı kontrol altına alınması sağlandı. Kısmı kontrol altına alınan yangının tamamen söndürülmesi için hava ekipleri çalışmalarını tüm hızıyla sürüdürüyor.