Size Afrika Birliği bile güler

   Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, darbeye darbe diyemeyenlerin demokrasi ve insan hakları ahkamları kesmesinin komik bir durum olduğunu ifade ederek, bu duruma Afrika Birliği’nin bile güleceğini söyledi. Bakan Bağış, Mursi’ye karşı yapılan darbeyi değerlendirdi.

   Bağış, seçilmiş bir hükümetin darbe yoluyla indirilmesinin, özgürlük sembolü haline gelen Tahrir Meydanı’na leke sürdüğünü açıkladı. Darbeye darbe diyemeyenlerin demokrasi ve insan hakları ahkamı kesmesinin komik bir durumu olduğunu ifade eden Bakan Bağış, "Dünya’nın gözü önünde seçilmiş hükümete darbe özgürlük sembolü Tahrir Meydanını darbe ile lekeledi. Yazık, çok yazık. Türkiye olarak başından itibaren Hz İbrahim’in karıncası misali safımız belli olsun diyerek hep Mısır Halkından yana tarafımızı tuttuk. Türkiye’de kendi halklarına oldukları kadar Mısır halkına uzak olanlar var. Bunlar akılları sıra Mısır’a akıl veriyor, Mursi’yi hor görüyor.

   Demokrasi ve millet iradesi söylemde kalmaması gereken, her şeyden önce zihinlerde ve kalplerde özümsemesi gereken bir yönetim biçimidir. Halkımız tank paletlerinin asfaltı ezdiğinde çıkardığı sesi iyi bilir. O ses aslında ayaklar altına alınan demokrasinin can çekişme sesidir. Darbeye darbe bile diyemeyenler artık dünyaya demokrasi ve insan hakları ahkamı kesmesin, komik duruma düşerler-Afrika Birliği bile güler" ifadelerini kullandı.