Bahçeli: Kaderleri Tahrir’de kesişti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mısır’ın devrik lideri Mübarek ile geçtiğimiz günlerde askeri darbe ile koltuğundan olan Mursi’nin kaderinin Tahrir Meydanı’nda kesiştiğini söyledi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Çankırı İl Başkanlığı tarafından düzenlenen belediye başkanı aday tanıtımı toplantısında konuştu. Mısır ve Lice olaylarını değerlendiren Bahçeli, hükümetin uyguladığı çözüm politikalarının ülkeyi kaos ortamına soktuğunu belirtti.

BAHÇELİ’DEN SÜREÇ YORUMU

Çözüm süreci ile ülkenin çözüm değil, çözülmenin eşiğine getirildiğini dile getiren Devlet Bahçeli, Lice’de olanların isyan provası olduğunu kaydetti. İmralı canisinin çözüm sürecini kendi özgürlüğü için kullandığını belirten Bahçeli, "PKK Türk milletinin egemenlik alanını daraltmaya çalışıyor. Bizim millet adına sorun olarak gördüklerimizi, başkaları başarı olarak görüyor" dedi.

’’MÜBAREK İLE MURSİ’NİN KADERİ TAHRİR’DE KESİŞMİŞTİR’’

MHP Lideri Bahçeli, Mısır’da askeri darbenin yaşandığını belirterek, "Mursi koltuğundan olmuş ve göz hapsine alınmıştır. Mısır’daki bu gelişmenin hem ülkemize, hem de bölgemize yansımaları oldukça endişe vericidir. Bu darbenin normal karşılanması mümkün değildir. Seçimle işbaşına gelen bir kişinin askeri darbe ile indirilmesi ilkelliktir. Demokrasiden demokrasiye nasıl sapıldığı, sandıktan silaha nasıl geçildiği gözlenmiştir. Mübarek ile Mursi’nin kaderi Tahrir’de kesişmiştir. Tahrirle gelen, Tahrirle gitmiştir. Mursi kendisine verilen krediyi iyi kullanamamıştır. Toplumsal yapıyı Başbakan Erdoğan’ın yaptığı gibi bozmuştur. Toplumsal itirazları ciddiye almamıştır. Uzlaşmadan kaçmış, diyalog kanallarını paslandırmıştır" ifadelerini kullandı.

’’BİR KESİM KAZANIRKEN DİĞERİ KAYBETMESİN’’

Mısır’da belirlenecek bir takvim ve çerçevede kısa sürede seçimler yapılması gerektiğini belirterek, demokratik gerçeklere riayet edilmesi gerektiğini kaydetti. Bahçeli, “Askeri yönetim, süratle sivil ve meşru bir yönetimin hayata geçmesine imkan sağlamalı ve bu ara geçiş uzun süre almamalıdır. İç kargaşanın yayılması ve kökleşmesi önlenmeli, bir kesimin kazanırken, diğerinin kaybetmesine yol açacak hiçbir adım atılmamalıdır” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ BAŞBAKAN’A YÜKLENDİ

Mısır’daki darbe üzerinden Başbakan Erdoğan’a yüklenen Devlet Bahçeli, "Sayın Başbakan darbeyi net ifadelerle kınamalıdır. Acaba Sayın Başbakan sonu Mursi gibi olmakla mı tehdit edilmektedir? Mısır’da Firavun tekrar dirilmiştir. Bir an evvel bu kaosun bitip yeniden demokrasinin işler hale gelmesi gerekmektedir" dedi. 2014 Mahalli seçimlerinde MHP’nin Çankırı Belediye Başkan adayının Hakkı Yalçın olduğunu belirten Devlet Bahçeli, seçimleri kazanarak Çankırı’ya hizmet etmek istediklerini söyledi.