CHP lideri er meydanında

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 652’ncisi yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin finalini izlemek için Sarayiçi Ermeydanı'na geldi. Kılıçdaroğlu, Ermeydanı'na gelişinde 'Cumhuriyetin aydınlık yüzü' diye tanıtıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'dan karayolu ile beraberinde Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Sezgin Tandırıkule ve 20 milletvekili ile Edirne’ye geldi.

TEM otoyolu gişelerinden partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu daha sonra Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi'ne geldi. Ermeydanına girişte, 'Cumhuriyet’in aydınlık yüzü CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Er Meydanı’na hoş geldiniz, şeref verdiniz' anonsu yapıldı.

Final güreşleri öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Kırkpınar’ın sadece Edirne için değil Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Burada güreşçilerimiz er meydanında kendilerini gösteriyor ve centilmence yarışıyorlar. İzleyiciler keyifle izliyorlar. Az önce ağalık için de bir yarışma oldu. İyi bir rakam çıktı ortayaya. Ortaya çıkan rakam, önümüzdeki yıl finans sorunu olmaksızın Kırkpınar şenliklerin daha görkemli kutlanacağını gösteriyor. Belediye başkanımızın çabası var özellikle. Bu geleneği sürdürmek açısından bütün olanaksızlıklara karşı. Ama başarılı olarak devam ediyor. Biz de yarışmaları izliyoruz."