Kürtaj yaptırmak için çalmış!

Antalya'da evlerden ve işyerlerinden hırsızlık yaptığı iddiasıyla yakalanan 17 yaşındaki kız, Adana'da tecavüze uğrayıp hamile kaldığını, kürtaj parası biriktirmek için hırsızlık yaptığını söyledi. Ev ve işyerlerinden hırsızlık olaylarıyla ilgili çalışma başlatan Konyaaltı Emniyeti Asayiş Büro görevlileri, Adana'dan geçen ay gelen 5 kişilik hırsızlık şebekesini takibe aldı.

Kimse olmadığını tespit ettikleri evlerin kapı göbeğini kırıp hırsızlık yapan şüphelilerin, bu güne kadar çok sayıda ziynet eşyası, dizüstü bilgisayarı, saat, dürbün ve cep telefonu çaldığı tespit edildi.

Polis eşkalini belirlediği 20 yaşındaki K.Y. ve 18 yaşındaki M.A'yı gözaltına alırken, yaşları küçük olan H.D. ve adı açıklanmayan kız şüpheliyi daha ifadeler doğrultusunda yakaladı. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden H.D, Adana'da bir kişinin tecavüzüne uğradığını, hamile kaldığı için hırsızlık ekibiyle birlikte kürtaj parası toplayabilmek için Antalya'ya geldiğini söyledi.

H.D. Çocuk İzleme Merkezi'ne gönderilirken, K.Y, M.A. ve yaşı küçük diğer arkadaşları tutuklandı. Şebekenin bir üyesinin daha arandığı belirtildi. H.D'nin hamile olup olmadığı sağlık kontrollerinde belli olacak. Cezaevine gönderilen şüphelilerin Belek'te bir evden aldıkları ziynet eşyasını Dokuma bölgesinde bir kuyumcuya satmaya çalıştığı, ancak kuyumcunun özel sipariş olan ve kendi firmasından çıkan ürünü tanıyarak sahibine haber verdiği belirtildi.

Ziynet eşyasını geri alan mağdur kişinin güvenlik kamerası da elinde olduğu halde şüphelilerden şikayetçi olmadığı, bu nedenle de polisin hırsızlıktan iki ay sonra haberinin olduğu kaydedildi. Dikkat çekmemek için karı-koca gibi davranarak ikişer kişi halinde dolaştıkları da belirlenen şebeke elemanlarının Antalya'daki hırsızlıklarında kullandıkları taksi şoförünün de ifadesinin alındıktan sonra salıverildiği öğrenildi.

Polisin olayla ilgili çalışmasının devam ettiği belirtildi.