Köprüler graffitti sanatıyla süsleniyor

    Torbalı Belediyesi değişik ve güzel hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Belediye, bazı köprü ve duvarların çirkin görüntüsü yerine bu alanlara bir sokak sanatı olan graffiti süslemeleri yaptırıyor. Farklı okullarda okuyan ve bu sanata gönül veren Salih Eren Akbaş (Nops), Cem Baran Başaran (Sitem), Hüseyin Ali Demir (Meun) adlı gençler, Metropolis yolu üzerindeki Özbey köprüsünü graffiti sanatıyla süslüyorlar. Köprü duvarlarına ‘Torbalı’ ve ‘Metropolis’ yazılarını yazan gençler, bu sanatı Torbalı’nın değişik yerlerinde de yaparak kötü görüntüleri ortadan kaldırmayı düşünüyor.

   Cem Baran (Sitem), “Graffiti harflere şekil verme üzerine kurulu bir sokak sanatıdır. Okunması ne kadar zor olursa o kadar iyi demektir. Bu sanatı yapan herkesin kendine has özel bir ismi olur” dedi. Salih Eren Akbaş (Nops) da bu sanata bazı insanların kötü gözle baktığını belirterek şöyle konuştu: "Graffiti bir sanattır. Duvarların çirkin ve kötü görünmesindense böyle renkli ve süslü görünmesi daha iyidir. İnsanlarımız bu sanata sahip çıkmalı. Biz duvarları kirletmiyor aksine güzelleştiriyoruz.” Hüseyin Ali Demir (Meun), graffitinin bir sokak veya serseri işi olmadığını belirterek şunları söyledi: "Graffiti bir sanat bir yaşam tarzıdır. Bu sanat yurt dışında ve çeşitli bölgelerde çok yaygın durumda. Bu sanatla sokaklar çok renkli ve güzel görünecek. Biz, şimdilerde sadece köprülerin kötü görüntüsünü yok ediyoruz. Daha sonra belediyemizin direktifleri doğrultusunda hareket ederek gereken yerleri süslemeye devam edeceğiz.”

‘HALKIMIZDAN DESTEK İSTİYORUZ’

   Cem Baran Başaran (Sitem) da gerek devletin gerek halkımızın bu sanata daha duyarlı olmasını ve destek vermesini istediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz şimdilerde Özbey Köprüsüne ‘Torbalı’ ve ‘Metropolis’ yazılarını yazıyoruz. Daha sonra ise belediyemizin istediği köprü ve duvarları süslemeye devam edeceğiz.” Özbey köprüsünde sanatlarını icra eden gençler, görenlerin ilgisini çekiyor. Meraklı gözlerle bakan vatandaşlar köprüdeki yazıları okumakta zorluk çekiyor. Yapılan sanatı doğru bulan ve bu şekilde köprünün daha renkli ve güzel olduğunu söyleyen vatandaşlar, belediyenin bu hizmetinden oldukça memnun olduklarını belirtti. Gençler ise kendilerine gösterilen alanlarda çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.