Ermenistan'da Türk bayrağına küstah saldırı

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da toplanan binlerce kişi sözde Ermeni soykırımı nedeniyle düzenledikleri anma töreninde Türk bayrağını ateşe verdi.

Opera binası önünde toplanan kalabalık daha sonra ellerinde meşaleler ve Ermeni bayrakları ile Soykırım Anıtı’na yürüdü. Buradaki resmi anma töreninde, Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan anıta çelenk bıraktı. Törene, ayrıca Başbakan, Meclis Başkanı, milletvekilleri, askeri yetkililer, vatandaşlar ve sivil toplum örgütleri katıldı. Anma töreni çerçevesinde Sarkisyan ve törene katılanlar anıt içindeki Sönmez Ateş’e çiçek bıraktı.

Burada ölenler için dualar yapıldı. Ermenistan Diaspora Bakanı Granuş Hakobyan tören sırasında yaptığı açıklamada, 1915 olaylarında 1,5 milyon Ermeni’nin hayatını kaybettiğini iddia ederek, "Masum insanlar evlerini yitirdi, kültürlerini yitirdi fakat yeniden hayat buldular. Düşman amaçlarına ulaşmakta başarılı olamadı, çünkü dünyanın farklı bölgelerinde kendimizi güçlü ve dayanışma içinde tutabildik. Armeni nesli güçlüdür. Türkiye’nin tanıması için ihtiyaç olan 10 milyon kişi bunun kanıtıdır. Dayanışma ve birlik içinde

olmalıyız. Türkiye’nin de Ermeni soykırımını tanıyacağı gün gelecektir" şeklinde konuştu.