Taraftarlardan örnek davranış

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta hafta sonu oynanan ve Tarsus İdman Yurdu’nun 3-0’lık galibiyeti ile sonuçlanan Nazilli Belediyespor maçında saha içinde sergilenen mücadeleden çok taraftarların birbirlerine verdiği dostluk mesajları damga vurdu.

Türkiye’de birçok kulübün sorunu olan ve taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle cezalar ve ciddi yaptırımlar uygulanırken, hafta sonu oynanan karşılaşmada verilen dostluk mücadelesi ise iki taraftar grubunun Türkiye’ye örnek olması gerektiğini ortaya koydu.

Tarihinde 3 kez Tarsus İdman Yurdu ile karşılaşan ve 1-0, 2-0, 3-0 gibi skorlarla rakibine mağlup olan Nazilli Belediyespor, Tarsus İdman Yurdu maçına mutlak galibiyet için giden siyah-beyazlı taraftar 13 saat süren yolculuğun ardından vardığı Tarsus’ta sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden mesajlaşarak büyük bir organizasyona imza attı. Deplasmana gittiği takımın taraftarları ile birlikte oturup sohbet etmek istediklerini ifade eden Nazilli Belediyespor’un Siyah İnciler isimli taraftar grubu uzattıkları zeytin dalının karşılık bulması ile Türkiye’de örnek bir davranışa da imza atmış oldular. Tarsus İdman Yurdu’nun Korsanlar isimli taraftar grubu başkanı Selahattin Bal ve amigolar tarafından Otobanda karşılanan Nazilli taraftarı, Tarsus taraftarının toplanma noktasında dostluk mesajlarıyla karşılandı. Birbirlerine atkılarını hediye eden taraftarlar ilk buluşmalarında yaşadıkları sıcak ve samimi sohbet ile birlikte maç saatine kadar taraftar derneğinde zaman geçirdi. Yaklaşık 1 saat süren dostluk toplantısında Tarsus’un tarihi ve Tarsus İdman Yurdu hakkında bilgiler alan Nazilli taraftarı da ilçeleri ve Nazilli Belediyespor hakkında rakip takıp taraftarlarına bilgiler verdi.

Siyah İnciler Grubu adına açıklama yapan Eşref Özbağcı, korsanlar grubuna gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ederken, 13 saatlik yolculuğun ardından sıcak karşılamanın bütün yorgunluklarını aldığını söyledi. Tarsus'ta ki futbolseverleri Nazilli'de ağırlamaktan her zaman onur duyacaklarını ifade eden Özbağcı; “Anadolu insanı gibi bizi karşıladığınız için öncelikle teşekkür ediyoruz. Takımımız sahada galip gelse de gelmese de onları hiçbir zaman yalnız bırakmayan taraftarlar olarak sporun kardeşlik ve dostluk olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle sizinle irtibata geçmek istedik ve gerçekten de çok güzel bir tabloyla karşılaştık. Korsanlar grubuna bu misafirperverliğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Sonuç ne olursa olsun futbol saha da oynanır, saha dışında bizim dostluğumuz baki kalsın” dedi. "Bizim için maç skoru hiç önemli değil, biz Tarsus sevdalısıyız" diyen Korsanlar Grubu Başkanı Selahattin Bal ise; “Biz sporun kardeşlik ve dostluk olduğunu tüm Türkiye’ye göstermek istiyoruz. Sizin başlattığınız bu güzel adım inşallah kıvılcım olur ve tüm spor kulübü taraftarlarına örnek olur. Tarsus İdman Yurdu taraftarı olarak Türkiye’de en çok deplasmana giden taraftar olma özelliği de taşıyoruz. 2009 yılında Ankara’ya 7 bin kişi gitmiştik ve İzmir’e 5 bin kişi ile gitmiştik. Emniyet müdürleri bu kadar adamı nerden buldunuz demişlerdi. Biz de onlara 61 ilden büyük olduğumuzu ve Tarsus aşığı olduğumuzu anlatmıştık. Yani futbolda sevgi çok önemli biz bu sevgi uğruna saatlerce yol gidip 90 dakika sonunda alınan 3 puan veya 1 puana sevinen mağlup olunca üzülen ama takımını alkışlayan taraftarlarız. İnşallah Nazilli Belediyespor taraftarı ile başlattığımız bu güzel dostluk tüm takım taraftarlarına örnek olur” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 1 saat süren sohbetin ardından Burhanettin Kocamaz stadına giden iki takım taraftarı maç öncesi ve maç sonrası birbirlerini destekleyen sloganlar atarken, iki takım taraftarı 90 dakika takımlarını destekledi. Karşılaşma sonrasında Nazilli Belediyespor taraftarı 3-0’lık mağlubiyet sonrası büyük bir üzüntü yaşarken, Tarsus İdman Yurdu taraftarı Korsanlar grubu ise Nazilli taraftarına övgü dolu tezahürat ederek, moral vermeye çalışması ile Nazilli Belediyespor taraftarının 3-0’lık mağlubiyete rağmen tüm oyuncuları tribüne çağırarak "Canınız sağolsun. Polatlı maçında telafi edersiniz" demesi dikkat çekti.