Ne eziyet ettiniz iki gecedir İspanyollara....

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçlarında Almanlar, İspanyolları ikinci kez dörtledi.

Bayern Münih'in dün akşam Barcelona'yı 4-0 yenmesinin ardından, Borussia Dordmund da Real Madrid'e aynı tarifeyi uyguladı ve müsabakayı 4-1 kazanarak rövanş için büyük avantaj elde etti.

Gecenin yıldızı ise kuşkusuz gollerin dördüne de imza koyan Lewandowski oldu. Alman ekibinin Polonyalı golcüsü Lewandowski 8. dakikada perdeyi açtı. 43. dakikada Hummels büyük hatasında çaprazdan ceza sahasına giren Higuain'in ortaya çevirdiği topu Ronaldo, boş kaleye gönderdi. Bu gol Portekizli yıldızın Şampiyonlar Ligi'nde 11. maçta attığı 12 gol oldu.

ilk yarı 1-1 bitti.

49 ve 55. dakikalarda sahne alan Lewandowski skoru 3-1’e taşıdı. 66. dakikada ceza sahası sağ çaprazına gönderilen pasta Reus ile Alonso arasında yaşanan mücadelede Alman oyuncu yerde kalınca hakem Kuipers penaltı noktasını gösterdi.

Penaltı atışında Lewandowski, topu filelere göndererek farkı üçe çıkardı. Kalan sürede başka gol olmadı ve Dortmund, 4-1'lik galibiyetle tur için büyük bir avantaj sağladı. Karşılamanın rövanşı 30 Nisan'da İspanya'da oynanacak.