Evlilik de ayrılık da düzgün olamaz mı?

Yıllar önce verdiği bir röportajında “Kocam, oğlumdan önce gelir” diyen Ebru Şallı’nın 11 yıl evli kaldığı Harun Tan’dan gizlice boşanması herkesi şaşırttı.

11 yıllık evliliklerini tek celsede bitiren Ebru Şallı ile Harun Tan’ın ayrılığı kafalarda pek çok soru işareti uyandırdı. Boşanmak için gözlerden uzakta olan Gaziosmanpaşa Adliyesi’ni seçen çiftten Şallı, ayrılık sonrası gazetelere geçtiği basın açıklamasında ‘her zaman dostuz’ mesajı verirken, Harun Tan ise “Düzgün bir evlilik düzgün bir ayrılık sonrasında da düzgün bir anne baba ilişkisi olamaz mı bu dünyada?” diye konuştu.

Boşanma davası sonrası küçük oğlu Pars’ın velayetini alan Şallı telefonlarını kapatıp dış dünya ile irtibatını keserken, Harun Tan ise ilk iş olarak büyük oğlu Beren ile yurtdışı tatiline çıktı. 2002 yılında evlenip 11 yıl aynı yastığa başkoyan ve magazin dünyasının örnek çifti olarak anılan ikilinin, boşanma kararını birkaç ay önceden aldıkları ve bu durumu en yakın arkadaşlarından bile gizledikleri öğrenildi. Ebru Şallı’nın her yıl sezon başında kayınpederinin Bodrum Gündoğan’daki yazlığında bu yıl tatil yapmayıp, görüntülenmeyişi de dikkat çeken bir detay oldu. Şallı, twitter sayfasının profilinde ise boşanmasına rağmen eski eşinin soyadını taşıdığı görüldü.

‘Sessiz sedasız bitirdik’

Sürpriz boşanma kararıyla birlikte gözlerin çevrildiği çiftten Şallı, tüm gün telefonlarını açmazken, gazetelere ise geçtiği basın açıklamasında

“Sevgi ve saygı çerçevesinde başlayan evliliğimizi maalesef yine sevgi ve saygı çerçevesinde bitirme kararı aldık. Dün geceden beri yapılan haberler karşısında işin doğrusunu benim ağzımdan öğrenin istedim, sonuçta zaten bu olay duyulacaktı. Biz çift olarak sessiz sedasız bitirmek istedik. Yaşamış olduğumuz bir takım fikir ayrılıkları ve zaman bizi boşanmaya sürükledi. 2 tane çocuğumuz var. Beren’in velayeti babasında, Pars’ın velayeti bendedir. Ancak çocuklar benimle birlikte yaşayacaklar. Harun’la dostuz.

Akalın’dan sert gönderme

Çiftin sürpriz boşanmasına dikkat çekici yorum Demet Akalın’dan geldi. Akalın, yıllar önce evliliğin eşiğinden döndüğü İbrahim Kutluay ile o dönem aralarını açtığı iddia edilen Ebru Şallı’nın boşandığı haberlerine sessiz kalamadı. İsim vermeyen Akalın, yıllardır görüşmediği bilinen Şallı’ya “Bazen sen hiç bir şey yapmazsın kader senin intikamını sesssizce alır” diyerek gönderme yapmış oldu.