Öğrendikleri ile ustalarına taş çıkarttılar

Balıkesir’in Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (EHEM) tarafından açılan kurslarda eğitim alan öğrenciler şölende ustalarına taş çıkarttılar.

Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde düzenlenen Müzik Şöleni’ne Kaymakam Osman Tunç, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bilal Bilen, EHEM Müdürü İsmail Damar, diğer daire amir ve müdürleri, Halk Eğitimi Merkezi’nde görevli müdür yardımcıları öğretmen, usta öğretici, kursiyerler, basın mensupları ve davetliler ile kalabalık bir vatandaş grubu katıldı.

Sunuculuğunu Nuriye Fulya Tezer’ in yaptığı gecede konuşan EHEM Müdürü İsmail Damar, “Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak hayata dair her alanda, eğitim ihtiyacı hissedilen her yerde ilk akla gelen eğitim ve kültür merkezi olmak sloganıyla İlçemizin her yerinde, her yaş grubundan insanımıza yaşamları boyunca ihtiyaç hissettikleri alanlarda eğitim hizmetlerini sunmanın gayreti içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz”dedi.

İnsan yaşamında ihtiyaç duyulan her alanda kurs açabileceklerini belirten Damar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eylül 2012 den bugüne kadar ilçe merkezimi dahil 18 yerleşim biriminde 96 dalda açılan 405 kurs ve 25 seminerde 8500 kursiyerimize eğitim hizmetleri verilmiştir. Bağlama, Keman, Gitar, Klarnet ve Ses Eğitimi alanında açılan 14 kursumuzda 278 kursiyere eğitim hizmetleri halen verilmektedir. Bu yıl kurs dışı sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında planlanan Müzik Şölenimiz kursiyerlerimiz, usta öğretici ve öğretmenlerimizin emekleriyle ortaya çıkmış bir kültür hizmetidir. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. 3 Mayıs 2013 Cuma günü yapılacak olan Halk Oyunları Şenliğimize ve 15 Mayıs tan başlayarak 20 Haziran a kadar devam edecek 14 sergimize sizleri şimdiden davet ediyoruz. Öğrenmenin yaşı yoktur. Hayatınızın bir kesitinde merak ettiğiniz, ilgi duyduğunuz öğrenme ihtiyacı hissettiğiniz her alanda öğrenme ihtiyacınızı karşılamak, yeni dostluklar kurmak, yeni beceriler edinmek istiyorsanız bize gelin. En yakın noktada sizlere eğitim hizmeti verelim. Çalışmalarımızda bizlerin her zaman yanında olan kaymakamımıza ve işbirliği yapan tüm kurum kuruluşlara teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Müzik alanında açılan Bağlama, Gitar, Keman, Türk Sanat Müziği Hicaz Repertuarı (Klarnet) ve Şan Eğitimi dallarında açılan kurslarda eğitim alan kursiyerlerin seslendirdikleri birbirinden güzel eserler ustalarına taş çıkarttı. Sahne alan gurupların öğretmen ve usta öğreticiler Serdar Korkmaz, Tayfun Hakan Kağan, Serkan Toptutan, Yusuf Tatar, Hikmet Ekim, Necmi Manas, Doğangün Tükengün’ün birlikte seslendirdikleri ‘İki Keklik Türküsü’ sonunda Kaymakam Osman Tunç tarafından plaketleri verildi.

Halk Eğitimi Merkezi öğretmen ve kursiyerleri tarafından hazırlanan bir buket çiçek usta öğretici Seviye Demir tarafından Osman Tunç’a verildi. Tunç, Hizmet için görevde olduklarını ve Halk Eğitimi’n başarıları ile gurur duyduğunu belirtti. Gecede sahne alan usta öğreticilerden oluşan Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ise geceye ayrı bir renk kattı.