Karşıyaka heykelleriyle bir başka güzel

    Karşıyaka Belediyesi tarafından kentin farklı noktalarına konan heykelleri görenler önce şaşırıyor, daha sonra da, onlarla fotoğraf çektiriyor. Farklı konseptleriyle ilgi gören yeni kent mobilyaları ilk etapta Belediye Hizmet Binası, Tay Park ve Ahmet Taner Kışlalı Parkı’na konuldu.

    Karşıyaka’ya kazandırdıkları görsel zenginliklerle kentin ayrı bir hava kazandığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Kentin gelişmesi sadece sözle olamaz. Yolları, parkları, meydanları düzenledikten sonra onlara anlam katacak heykel ve anıtlar da koymalıyız. Görev sürem içinde onlarca heykel ve anıtı tamamlayıp Karşıyaka’nın farklı mekanlarına koyarak halkımızın beğenisine sunduk. Çağdaş kentlerdeki anlayışla aynı çalışmamızı sürdürmeye kararlıyız“ dedi.

    Karşıyaka Belediyesi Parklar Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen çalışma ile Bahriye Üçok Bulvarı’nda Belediye binası önünde bankta oturup gazete okuyan kadın heykeli kondu. Elinde uçan balonlarıyla babasının omuzunda çocuk heykeli ise Gondol Kafe’nin bulunduğu Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nda yerini aldı. Şaha kalkmış dört at heykeli ise, Tay Park girişinde gelenleri karşılıyor. Heykelleri görünce dikkatlice inceleyip önlerinde fotoğraf çeken vatandaşlar, uygulamadan duydukları memnuniyeti, “Çağdaş kentlerin hemen hepsinde benzeri heykel ve anıtlar bulunuyor. Karşıyaka’nın da çehresi her geçen gün değişiyor. Yeni heykeller de ayrı bir güzellik katmış, Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye dile getiriyor.