Hollandalı'nın yüzü Türk gencine nakledilecek

Muğla’nın Akyaka beldesinde boğularak hayatını kaybeden Hollandalı turist Andrzej Kucza’ın yüzü Antalya’da bir gence nakledilecek.

Muğla’nın Akyaka beldesine tatil için gelen Polonya vatandaşı Andrzej Kucza (43) denizde yüzerken boğuldu. Özel Yücelen Hastanesi’ne sevk edildiği sırada beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turistin ailesi organlarını bağışladı. Muğla Özel Yücelen Hastanesinde bekletilen Polonyalı turistin iç organlarında yapılan incelemede, iç organların çalışmadığı ortaya çıktı.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ile irtibata geçilmesinin ardından yüz nakli bekleyen hastanın olup olmadığı araştırıldı. Daha önce dünya gündemine oturan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi ve Estetik Rekonstrüktif Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından hastanede yüz nakli bekleyen iki hastanın olduğunu söylemesi üzerine Ömer Özkan ve ekibi Antalya’da uçak ile Dalaman Havalimanına hareket etti. Özkan, yüz nakli yapılacak hasta hakkında ilerleyen saatlerde Muğla’da açıklama yapması bekleniyor.