Altınordu, hızlı oyun çalışıyor

Spor Toto 2. Lig'in yeni ekibi Altınordu, yeni sezon ''hızlı oyun'' mentalitesini geliştirerek, rakiplerinden bir adım öne çıkmayı amaçlıyor.

Selçuk’ta devam eden kampta oyuncuların dayanıklılığını ve kassal dayanıklılığını geliştirmeyi amaçlı adaptasyon çalışmalarıyla, takımı kaynaştırmaya yönelik teknik ve eğitsel antrenmanlar başladı. Altınordu'nun Kuşadası Sürekli Kamp Merkezi ve Selçuk-Efes Tesisleri'nde devam eden ilk etap kampında oyuncuların dayanıklılığını ve kassal dayanıklılığını geliştirmeyi amaçlı adaptasyon çalışmalarıyla, takımı kaynaştırmaya yönelik teknik ve eğitsel antrenmanlar başladı.

Teknik ekip, 26 Temmuz’da sona erecek ilk etap kampında bu dört hedefe yönelik 17 antrenman programlarken, oyuncuların ikili mücadeledeki kapasitesini artırmak amaçlı çalışmalar da roller denge pedi ve swissball kullanılarak yapılıyor. Aerobik kapasiteyi artırıcı antrenmanlara devam edilirken, kamp süresince laktat testi, yoyo testi ve boy-kilo ve VKİ, yağ ölçümleri, sürat ölçümü ile kuvvet ölçümleri de gerçekleştirilecek.

Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, kampın belirlenen program dahilinde sürdüğünü ve sınırla alanda, kaleli ve kalesiz çalışmalarla takımın temposunun artmasını sağlamayı hedeflediklerini söyleyerek, ‘Lig başlayana kadar hızlı oyun mantalitemizi oturtacağız’ dedi.