Kargonun içinden öyle bir şey çıktı ki

 İzmir’de düzenlenen operasyonda, Hollanda’dan kargo ile kente gönderilen poşet içerisinde, uyuşturucu özelliği bulunan yaklaşık yarım kilo ağırlığında mantar ele geçirildi. Piyasada, 'sihirli', 'büyülü' olarak bilinen mantarlara el konulurken, kargoyu teslim alacak Y.F.Y. hakkında işlem yapılıp savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, istihbari çalışma doğrultusunda, Hollanda’dan kente kargoyla uyuşturucu madde gönderileceği bilgisini edindi. Haretete geçen ekipler, İzmir Kargo İşleme Merkezi’ne gelen şeffaf poşet içerisinde, yaklaşık yarım kilo ağırlığında kurutulmuş mantar ele geçirdi. Kriminal laboratuvarda yapılan incelemede, mantarın içerisinde psilosibin olarak bilinen uyuşturucu madde bulundurduğu saptandı. Piyasada, 'sihirli', 'büyülü' mantar olarak bilinen mantarların halüsinasyon etkisi yaptığı belirlendi. Yetkililer, İzmir’de ilk kez bu tip mantarların ele geçirildiğini bildirirken, kargoyu teslim alacak olan Y.F.Y. hakkında işlem yapılıp savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

SİHİRLİ MANTAR 

Sihirli mantarlar, içerisinde uyarıcı özelliği olan uyuşturucu maddeleri barındıran mantar türleri olarak biliniyor. Sihirli mantarların ana psikoaktif uyuşturucu maddesi; psilosibindir. Bu mantar çeşitleri LSD gibi, dört saat boyunca halusinojenik etki özelliğine sahip olarak tanınıyor. Bu mantarlar vücuda alındıklarında bilincin değişmesine neden oluyor. Yetkililer, sihirli mantarların, diğer uyuşturnucu maddeler gibi ölümcül ve tehlikeli olduğunu vurguladı.