''Çiçek dendiği zaman Bayındır''

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir’in Bayındır İlçesi’nde bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Çiçek Festivali’nin açılışını yaptı. Festivalde süs bitkileri ve mevsimlik çiçeklerin ağırlıkta olduğu 82 üretici stant açtı. Arınç, en sevdiği çiçeğin fesleğen olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti İzmir Milletvekili, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Bayındır Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Kertiş, AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ, Erdal Kalkan, Ali Aşlık, Aydın Şengül bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali’ne katıldı. Festival, mehteran eşliğindeki yürüyüş ile başladı, halk oyunları gösterileriyle sürdü.

'ÇİÇEK DENDİĞİ ZAMAN BAYINDIR'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’de çiçek dendiği zaman akla Bayındır’ın geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"150 yıl önce Bayındır belediye olmuş. Belediye Başkanı büyük bir gayretin içinde Ankara’ya gelerek, parlamentoya karargah kurarak, ilçesini tanıtmaya çalışıyor. Çiçek dendiği zaman Bayındır akla geliyorsa bu büyük başarı. Süs bitkileri ve kesme çiçek konusunda Türkiye’de başka yerler de var ama, Bayındır bunların önüne geçti."

En sevdiği çiçeğin fesleğen olduğunu belirten Bülent Arınç, "Annemin de öyleydi. Eskiden sana, vita gibi tenekeden yağ kutuları vardı. Bizim de Manisa’daki küçük evimizde mutlaka fesleğen bulunurdu" dedi.

'BARIŞA EN ÇOK ÇİÇEK YAKIŞIR'

Eski Kültür ve Turizm  Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay da, barışa en çok çiçeğin yakışacağını belirterek, şöyle konuştu:

"2009 yılından bu yana Bayındır’ın kültürüne sahip çıkan, Bayındır Han’dan beri kültürel değerlerini ayağa kaldıran biri olarak bu sevinci sizinle paylaşmanın mutluluğu içindeyim. Bayındır son 5 yılda hızlı bir gelişme gösterdi. Bayındır, Birgi ve Safranbolu gibi yapılarıyla değil, sadece çiçeği değil, insanının kalbinin güzelliği ile dünyanın bildiği bir yaşam alanı haline gelecektir."

Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş ise, göreve geldiğinde çiçeğin başkentinin CEO’su olacağını söylediğini ve bunu başardığını dile getirdi.

'SATTINIZ BU VATANI PROTESTOSU'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,bu yıl 16'ncısı düzenlenen Uluslararası Çiçek Festivali'nin açılışı için geldiği İzmir'in Bayındır İlçesi'nde kortej yürüyüşü yaparken protesto edildi.Adını vermek istemeyen kadın,Arınç ve Ak Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay ile birlikte protokolle yürürken ''Yazıklar olsun.Sattınız bu vatanı.Yazık bu vatana. Hele o Günay, yüz karası''diye bağırdı.