Turisti rahatsız edene ceza yağdı

   Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde, özellikle yabancı turistleri rahatsız edip sahte parfüm ve zorla bazı eşyaları sattıkları ileri sürülen 157 kişiye toplam 13 bin 816 lira para cezası kesildi, altı işyeri ise beşer gün süreyle kapatıldı. Kuşadası İlçesi’nde geçen yıllarda bazı turistlerin tişörtlerine 'No hassel- Lütfen asılmayınız' yazarak dolaşıp eylem yapmalarına da neden olan kişilere, Kuşadası Kaymakamlığı’nın talimatıyla bu yıl adeta göz açtırılmadı.

   Turistleri rahatsız edip, sahte parfüm ve zorla eşya sattıkları ileri sürülen toplam 157 kişinin her birine ekipler tarafından 88 lira para cezası uygulandı. Aynı konuyla ilgili altı işyerinin de beşer gün kapatılması kararlaştırıldı. Yılın ilk yedi ayında, toplam 13 bin 816 lira ceza kesildiğini vurgulayan Kaymakam Mustafa Ayhan, ilçeye tatil amacıyla gelen yerli ve yabancı turistlerin en fazla seyyar satıcı, sahte parfümcülerle bazı işyerlerindeki tezgahtarlardan şikayetçi olduğunu belirtti.

   Ayhan, "Güvenlik birimlerimizin yapmış olduğu denetimlerde yılın ilk yedi ayında ilçemize gelen yerli ve yabancı misafirlerimizi rahatsız eden 157 kişiye toplamda 13 bin 816 lira para cezası uygulandı. Yine aynı yasa gereğince turisti rahatsız eden altı işyerine 5’er gün süre kaymakamlığımız oluruyla kapatma cezası uygulanmıştır. Misafirlerimizi rahatsız eden uygulamaların önüne geçilmesi için Turizm Koordinasyon Denetim ekibi oluşturuldu. Denetimler aralıksız sürdürülecek" dedi.