Başbakan Rajoy: Hata yaptım

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle parlamentoda yaptığı konuşmada eski mali işler müdürüne güvenerek "hata" yaptığını kabul etti.

İspanyol basını, Halk Partisi’nin eski Mali İşler Müdürü Luis Barcenas’ın tuttuğu ileri sürülen gizli hesaplarda kimi önemli siyasetçiler ve Rajoy’un 1991-2008 yılları arasında büyük şirketlerden aylık 5 bin ile 15 bin euro arası para aldıklarının ortaya çıktığını iddia etmişti. Daha önce muhalefetin bu yöndeki çağrılarını geri çeviren Rajoy, kendi partisi içinde de çatlak seslerin yükselmesi ve hükümet için bir güvenoyunun gündeme gelmesi üzerine geri adım attı. Rajoy parlamentoda yaptığı konuşmada, skandalın merkezinde yer alan Barcenas’a güvenerek "hata" yaptığını itiraf etmekle birlikte hakkındaki rüşvet iddialarını yalanladı. 58 yaşındaki İspanyol politikacı, "Evet artık, bu görevi hak etmediğini bildiğimiz birine güvenmeye devam ederek bir hata yaptım" ifadesini kullandı.

Hakkındaki "yalanlar, manüplasyon ve kasıtlı imaların" bazı siyasi parti liderlerince yönlendirildiğini dile getiren Rajoy, alakası olmadığı iddialar nedeniyle istifa etmesine yönelik çağrıları da reddetti. Rajoy, "bu meseleyle ilgili hiçbir şeyin" başbakanlık görevinde kendisini engellemediğini ve bundan sonra da "engellemeyeceğini" söyledi.