''Atatürk'ün Kalbi'' roman oldu

Yazar Alper Akdeniz’in kaleme aldığı Atatürk’ün Kalbi, bazı bölümleri roman tadında bazı bölümleriyse tarihi belgelere dayalı bir otobiyografi niteliğinde.

"Atatürk’ün Kalbi Nerede?" Bir sınıftaki gençlerin bu sorunun cevabını araştırma çabalarından yola çıkarak, öyküde Atatürk’ün genelde üstü kapalı geçilen annesi Zübeyde Hanım’la olan ilişkileri, farklı bir perspektiften ortaya dökülüyor. Aynı zamanda bir çocuk oyunu metnini de içinden çıkaran kitap alanında bir ilk ve yenilerine de ilham verebilecek bir çalışma.

Kitabın yazarı Alper Akdeniz, "Çocuklarla beraber tarihsel bir yolculuğa çıkacağız. O yolculuk bize Mustafa Kemal’in görünmeyen yüzünü gösterecek. Onun kalbinin büyüklüğüne bir kez daha tanıklık edeceksiniz" dedi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise, "Atatürk’ün Kalbi, bir romandan da fazlası. Türkiye’de ilk defa Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’la ilgili bir çocuk romanı çıkıyor. Ulu önderin annesiyle ilgili çok özel bilgilerin yer aldığı romanı elinize aldığınızda bırakamayacaksınız. Tarihsel bir yolculuğun içerisinde giderken Mustafa Kemal Atatürk’ün çok özel anılarıyla da karışılacaksınız" dedi.