Geleceğin Nadal'ları Türkiye'de...

Turgay Soysal Tenis Akademisi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 12 Yaş Avrupa Tenis Şampiyonası finalleri Alanya'da başlıyor. Uluslararası alanda gerçekleştirilen birçok spor etkinliğine öncülük yapan Alanya, ilk tenis şampiyonasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Alanya Belediyesi spor tesisleri Park Alanya kortlarında 8-11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirlecek olan şampiyonada Belarus, İngiltere, İtalya, Polonya, Romanya, Hırvatistan, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti'nden olmak üzere 8 ülkeden 28 sporcu mücadele edecek.

SİPAHİOĞLU: "TURNUVALARIN DEVAMI GELECEK"

İlk kez bir tenis şampiyonasının Alanya'da yapılacak olmasından büyük gurur duyduğunu söyleyen Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, "Alanya daha önce bir çok uluslararası şampiyonaya ev sahipliği yaptı ancak ilk defa bir tenis şampiyonasını düzenleniyor. Alanya'lı tenis severlere turnuvaya bekliyoruz. Katılan bütün ülkelere ve sporcularına başarılar diliyorum. Bu turnuvaların devamı gelecek. Alanya bundan böyle birçok tenis turnuvasına ev sahipliği yapacak" dedi.

SOYSAL: "GELECEĞİN NADAL'LARINI ALANYA'DA AĞIRLIYORUZ"

Turgay Soysal Tenis Akademisi Spor Direktorü Turgay Soysal da bu ve benzeri turnuvaların yabancı sporcularla genç teniscileri kaynaştırmak için büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Turizm şehri olan Alanya, spor ve kültür organizasyonlarında da örnek bir şehir ve büyük başarılara imza atıyor. Turgay Soysal Tenis Akademisi olarak tenis branşında da Alanya Belediyesi'nin desteğini alarak uluslararası bir turnuva düzenlenliyor olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Tenis severler geleceğin Nadal'ını, Federer'ini bu turnuva da izleme imkanını bulacaklar" dedi.

Soysal, Alanya'da düzenlenen bu ilk turnuvanın devamının geleceğini ifade ederek, " Hedefimiz Alanya'yı uluslararası tenis merkezi haline getirmek ve performans sporcularını antrene edebilecek bir akademi olmak. Alanya'lı sporcular Türkiye çapında ciddi dereceler elde ediyor. Cihan Akay ,Burak Bilgin ve Burakcan Yılmaz bu başarılı sporcular arasında. Bu sporcuları örnek alacak daha birçok yetenekli sporcumuz var. Turnuvanın gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen başta Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu olmak üzere, Gençlik ve Spor Müdür'ü Erdal Tamrak, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner'e , Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin'e teşekkür ederim" dedi.

Bu sene Hollanda, Türkiye, Romanya ve Çek Cumhuriyeti'inde 25-28 temmuz 2013 tarihleri arasında yapılan eleme turnuvaları sonucunda Belarus, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Hırvatistan, Sırbistan, İtalya ve İngiltere takımları finale kaldı. Dört gün boyunca yapılacak maçlar sonucunda 12 yaş erkekler avrupa şampiyonu ülke takımı belli olacak. Türkiye 12 yaş milli takımı da bu turnuvaya katılmış ama ancak elemelerde İtalya ve Belarus grubunda elenmişti.

Aynur TATTERSALL