Bu tedbirler verilecek hükmün müjdecisi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ergenekon davasına ilişkin, “Bütün bu tedbirler verilecek hükmün de müjdecisi. Yapılan hukuksuzluklar yapılacakların teminatı gibi” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve birçok ilin baro başkanları, Ergenekon davasının karar duruşmasını izlemek üzere Silivri’ye geldi. Duruşma öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Metin Feyzioğlu, “Kötü bir manzaranın içinden geldik. Bir tarafta devletin polisi jandarması, bütün tarlalar tutulmuş, yurttaşa yollar kapatılmış. Ellerinde Türk bayrakları ile yurttaşlar yollarda. Karşısında Türk jandarması, Türk polisi. Mahkeme 5-6 yıldır büyük bir heyecanla hazırlandığı hükmü, milletten çekinerek, bir mahcubiyet içerisinde gizli gizli fısıldayarak okumaya kararlı” dedi.

Dünden bu yana alınan tedbirleri hatırlatan Feyzioğlu, “Yurdun dört bir yanından buraya ulaşmaya gayret eden yurttaşlar, daha yola çıkmadan durduruluyor. Polisler otobüslerde kışlık zincir, ceset torbası, sözleşme aslı gibi görevi kötüye kullanmaya sebebiyet verecek şekilde seyahat özgürlüğünü engelleme amaçlı sözde denetim yapıyor. Amaç yurttaşın buraya ulaşmasını engellemek. Bütün bu tedbirler verilecek hükmün de müjdecisi. Yapılan hukuksuzluklar yapılacakların teminatı gibi” diye konuştu.

Feyzioğlu, mahkemeden vicdanları rahatlatacak bir hüküm beklemediğini de ifade etti.

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ise, “Böyle bir yargılamamaya da ancak böyle bir son yakışırdı. Bu kadar hukuksuzlukla dolu bir yargılama sonunda da herhalde final bu şekilde olurdu. Az sonra mahkeme kendisi ile ilgili hükmünü açıklayacak. Bir mahkeme düşünün ki sanıklarla polemiğe girer, gizli tanıkları kendi kadrolu elemanı gibi görür, avukatları susturur. Adil olmayan bir süreçten adil bir sonuç çıkabilir mi? Böyle bir şey mümkün mü? Kimden neyi kaçırıyorsunuz? Duruşmalar aleni değil midir. Ceza Muhakemesi Kanunu’nda kapalılıkla ilgili kararın ancak açık celsede verebileceği söyleniyor. Açık açık çiğnendi bu hüküm. Bütün celseleri kapalı yapsanız dahi hüküm mutlaka açık celsede açıklanır diyor. Bir mahkeme kanunu açık açık çiğneme cesaretini kimden alır” ifadelerini kullandı.