Makedon göçmenleri iftarda buluştu

İzmir Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği, 2 bin kişilik iftar yemeğiyle göçmenleri aynı sofrada buluşturdu. İftar yemeğine katılan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, dernek yöneticilerine çalışmalarında başarılar diledi.

 İzmir Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği, Altındağ’daki dernek binası önünde yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı büyük bir iftar yemeği düzenledi. İftara Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın yanısıra, meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.Yüzlerce yıllık geleneklerin de yaşatıldığı iftarda Makedonya göçmenlerinin düğünlerde yaptıkları düğün çorbası, kavurma, pilav ve helva konuklara ikram edildi.

Hazırlığı ve pişirilmesi dört gün süren geleneksel düğün çorbası büyük ilgi gördü. Geleneksel yemekleri gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla büyük bir özen gösterilen iftarda birlik ve beraberlik duyguları ön plana çıktı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da, iftar yemeğinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Derneğimizin sofrasında bir arada olduk. Ekmeğimizi, muhabbetimizi, suyumuzu, tuzumuzu, hepsinden daha önemlisi sevgimizi paylaştık. Bu fırsatı veren destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Düğün yemekleriyle yapılan iftar organizasyonunun bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiklerini söyleyen İzmir Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkan Medat Şenay, “Düzenlediğimiz iftar yemeğinde aynı zamanda geleneklerimizi de yaşatmak için çaba harcıyoruz. Başkan Sındır her zaman derneğimizin destekçisidir. Başkanımıza derneğimiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.