Kamil Uçan'dan 1 Mayıs yorumu

Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Kamil Uçan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nın tüm çalışanların günü olduğunu söyledi.

Uçan, yaptığı açıklamada, "Diğer sendikalarla birlikte Taksim’de kutlamayı planlarken, emek ve dayanışmaçan ünde dahi bir araya gelmekten imtina eden diğer sendikaların takınmış olduğu tavır nedeniyle 1 Mayıs’ta Çanakkale’de olacağız” dedi.

1 Mayıs'ın artık bayram havasında kutlanmasını isteyen Uçan, "Çanakkale’de bu ülkenin bütünlüğü için Kürt, Türk, Laz, Çerkez ve milliyetini sayamadığımız birçok vatan evladı bedel ödemişti. Bizler artık Çanakkale ruhunun yeniden canlanması ülkemizin huzur ve refaha kavuşması temennisiyle Birlik beraberlik, emek ve dayanışma günü olarak kutlanan 1 Mayıs’ı Çanakkale’de kutlayacağız. Yıllarca 1 Mayıs halkın evlerine kapandığı, özellikle cadde ve meydanlarda marjinal grupların çevreye verdiği zararlar, yaralı ve gözaltı sayılarıyla gündeme geldi. Artık 1 Mayıs emek ve dayanışma gününde, birlikte dayanışma halinde hep birlikte kucaklaşarak bayram kutlama imkanına kavuşmuş olmanın verdiği zevki yaşamak için bir araya geleceğiz. Ülkemizdeki huzur ve refah ortamının kalıcı hale gelmesi için farklılıklarımızı bir zenginlik olarak görüp, ortak yönlerimizi ön plana çıkaracağız. Ülkemizi ileri seviyelere taşımak, çalışma hayatında demokratik, sosyal ve siyasi haklarımızın önündeki engellerin kaldırılmasını talep etmek ve özellikle 12 milyon 300 bin imza ile talep ettiğimiz kamuda serbest kıyafet uygulamasının bir an önce yasal mevzuattaki yerini almasını sağlamak için tüm çalışanları 1 Mayıs’ta Çanakkale’de gerçekleştireceğimiz bayrama bekliyoruz" diye konuştu.