Manisa çöp depolama alanında yangın

    Manisa Belediyesi tarafından kentin atıklarının depolandığı alanda metan gazının sıkışması sonucu meydana gelen patlamanın ardından yangın başladı. Rüzgarın etkisiyle yayılan alevlerin kontrol altına alınması için itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip yangına müdahele ediyor.

   Turgut Özal Mahallesi yakınında bulunan ve kentin atıklarının depolandığı alanda bugün saat 08.30 sıralarında metan gazının sıkışması sonucu meydana gelen patlamanın ardından yangın başladı. Yangın rüzgarın etkisi ve patlamalar nedeniyle büyük bir alana yayıldı. Yangını fark edenlerin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yangına Manisa İtfaiye Müdürlüğü’nden 15 araç ve 50 kişilik ekip, Orman İşletme Müdürlüğü’nden de iki arazöz ve 10 kişilik ekip müdahale etmeye başladı. Alevlerin ormanlık alana sıçramaması için çevrede önlem alındı.

İTFAİYE MÜDÜRÜ, 'HER YIL YANIYOR'

   Yangınla ilgili olarak açıklamada bulunan Manisa Belediyesi İtfaiye Müdürü Ali Gül, “Yangın rüzgarın ve gaz sıkışmalarından meydana gelen patlamaların etkisiyle büyüdü. Böyle bir yangın bekliyorduk. Manisa çöplüğü her yıl yanıyor. Şu ana kadar köklü bir çözüm sonucuna gidilemedi.

   Sayın Belediye Başkanımız bu konuyla titizlikle ilgileniyor. Eğer geçmişte çöp sorunu çözüme kavuşsaydı şimdi bunlar yaşanmazdı” diye konuştu. Yangının bir hafta boyunca devam edebileceğini dile getiren Gül, “Mücadele ediyoruz. Ormana sıçramaması için büyük gayret gösteriyoruz. Eğer rüzgar ters esmezse yangın birkaç gün daha devam eder. Bir hafta boyunca da için için yanar. Şu anda ormana sıçrama tehlikesi yok. Ama duman şehir merkezine gidiyor. Birkaç gün kirli bir hava yaşayabiliriz” dedi.