CHP’li Baydar'dan AK Parti'li Erdem'e cevap

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar’ın bayramlaşma töreninde, “AKP ve BDP ittifak yapacak. AKP’ye verilen oylar, PKK’ya gider” diye konuşmasının ardından çıkan tartışma sürüyor. Baydar’a tepki gösteren AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan sözlerine Baydar’dan karşı cevap geldi.

CHP Aydın İl Başkanlığı’ndaki bayramlaşma töreninde, “AKP ve BDP ittifak yapacak. AKP’ye verilen oylar, PKK’ya gider” diyen CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar’ın sözlerine, dün AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem tepki gösterdi. AK Parti’li Erdem’in, “CHP, Kürtler'in oyunu kaybettiği için 'Tekrar oylar kazanılır' ümidiyle Kürt ve Alevi olan sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Baykal’a kaset operasyonuyla CHP'nin başına getirildi” diye cevap vermesi, tartışmayı alevlendirdi.

Erdem’e cevap veren Metin Lütfü Baydar, “Mehmet Erdem’e yaptığı açıklamalarda Anayasamızı ve insani değerleri ön planda tutmasını öneririm” dedi. AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in kendisi ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan sözleri üzerine Baydar, “Mehmet Erdem’in iddia ettiği gibi 'ikiyüzlü' bir tavır içinde olmadım. Eğer ikiyüzlü bir tavır görmek istiyorsa, 'Terör örgütüyle masaya hiçbir zaman oturmadık, oturmayacağız. Terör örgütüyle görüşen, şerefsizdir' dedikten sonra 'Evet PKK ile görüştük ve de görüşmeye devam ediyoruz' diyenin kim olduğunu bir sorsun, araştırsın” ifadelerini kullandı.

AK Parti’li Erdem’in, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylediklerini de kendisine yakıştıramadığını belirten CHP’li Baydar, “Partimizin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında etnik ve mezhepsel tanımlamalar yaparak bir şeyler ima etmek bir milletvekiline yakışmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu unsuru olan her kesim Türk Milleti’nin bir parçasıdır. Anayasamızın 80’inci maddesinde belirtilen “Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, seçildikleri bölgeyi veya kendilerini seçenleri değil, bütün Milleti temsil ederler' hükmüne açıkça aykırılık teşkil etmektedir” diye konuştu.