Turistler camiyi de geziyor plaja da gidiyor

İzmir’e kruvaziyer turlarla gelen turistlerin bazıları kent merkezindeki tarihi yerleri, camileri gezerken, bazıları da plajları tercih ediyor.

İzmir, çok kültürlü yapısı, tarihi ve doğal zenginlikleri ile kente gelen turistlere alternatifler sunuyor. Kruvaziyer turlarla Alsancak Limanı’na gelen turistler, sadece müzeleri, ören yerlerini değil, ibadethaneleri de geziyor. Turistlerden bazıları da plajlara gitmeyi tercih ediyor. Kent merkezindeki tarihi camilere rehberler eşliğinde gelen turistler, İslami usüllere harfiyen uyuyor. Ayakkabıları çıkarıp, başlarını örterek camiye giren turistler, burada görevlilerden bilgiler alıyor, merak ettiklerini soruyor. Turistler arasında namaz kılma pozisyonu alıp hatıra pozu çektirenler de oluyor. Tarihi camilerin mimari güzellileri de ilgi odağı oluyor. 



Öte yandan İzmir ve çevresindeki plajlar da gemi ile gelen turistlerden ilgi görüyor. Plajlara düzenlenen turlara çok sayıda turist katılıyor. Kentte kaldıkları süreyi özellikle Çeşme plajlarında geçiren turistler de oluyor. Denize giren turistler, tur sonunda havlularla gemiye dönüyor.