Hamzaoğlu: Oturmuş takım olmanın avantajı

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Sanica Boru Elazığspor galibiyeti ile sezona 3 puan alarak başlamanın sevindirici olduğunu, oyuncularını kutladığını dile getirdi.

“Geçen sezon kaldığımız yerden devam ediyoruz. İyi bir futbolla, iyi bir sonuç alarak lige başladık. Ev sahibi olmanın ve oturmuş bir takımla oynamanın avantajı üç puanı getirdi. Geçen yılki kadroya sadec Niasse’yi monte ettik, o da çok iyi bir başlangıç yaptı. İlk karşılaşmada iyi göründük. Bundan sonra performansımı yükseltip, üst sıralarda mücadele etmek istiyoruz.”

Hamzaoğlu, Beşiktaş’tan transfer edilen Mehmet Akyüz’ün neden kadroda olmadığı yolundaki bir soruya, “Mehmet bizim 27 kişilik kadromuzdaki futbolculardan biri. Takım oyununa adapte olması lazım. Ondan ileri günlerde çok yararlanacağız” yanıtını verdi.

SB Elazığspor Teknik Direktörü Trond Johan Sollied ise Akhisar Belediyespor’un galibiyeti hak ettiğini belirterek şu yorumu yaptı:

“İlk yarıda pozisyon üretemedik. 1-0 öne geçtikten hemen sonra golü yedik. Eğer soyunma odasına 1-0 önde girseydik, takımın moral ve psikolojisi çok daha farklı olacaktı. 2-1’den sonra kendi sahamızda çok boşluk verdik. Sane’nin mutlak bir golü kaçırmasıyla 2-2’yi yakalama şansını kullanamadık. Akhisar’ın üçüncü golünü bulduğu penaltı pozisyonundan önce ofsayt vardı. Boşu boşuna kalecimizi kaybettik.”