Manisa’ya sığınan Afgan aileler parkta kalıyor

    Manisa’ya sığınan 3 Afgan aile kalacak yer bulamadıkları için parklarda uyuyor. Afganistan’da halen devam iç savaş ve terör olayları nedeniyle mülteci olarak ülkelerinden kaçan Afgan aileler Türkiye’ye sığınmaya devam ediyor. Son olarak Manisa’ya gelen 3 Afgan aile kalacak yer bulamadıkları için parkta sabahlıyor. Toplam 10 kişilik Afgan aile için Manisa İnsani Yardım Vakfı gönüllüleri kalacak yer bulmak için çalışmalarına başladı. Hayırseverlerden bu konuda yardım bekleyen İnsani Yardım Vakfı gönüllüleri, parkta kalan Afgan ailelerinin art niyetli kişiler tarafından zarar görmesinden korkuyor.

   Parktaki ailelerle birebir olarak ilgilenmeye çalışan Manisa İnsani Yardım Vakfı Gönüllüsü Halil Uysal, parkta kalan 3 aile için bir an önce çözüm bulunmasını talep ediyor. Ailelere sahip çıkan olmadığı için kendileri tarafından belirlenen bir eve götüreceklerini söyleyen Uysal, "Şu ana kadar Manisa’ya 150 mülteci geldi. Bunların içinde Afganistan ve Suriyeli mülteciler var.

  Biz İnsani Yardım Vakfı olarak 10 tane aileye ev bulup dayayıp döşeyip onları yerleştirdik. Bazı ailelere iş imkanı sağladık. Şu an mültecilerin kaldığı evde 4 aile bulunmakta. Bu mülteciler sürekli geleceğinden dolayı hem devletimizden hem de hayırseverlerimizden yardım talep ediyoruz." dedi. Birleşmiş Milletler’in almış olduğu kararlar doğrultusundan mülteci ailelerin Türkiye’nin çeşitli yerlerine gönderildiğini kaydeden Uysal, "Edindiğimiz bilgilere göre Manisa’ya yaklaşık bin 500 aile daha gelecek. Şimdi gelen aile sayısı 150 olarak tahmin ediyoruz. Ancak bundan sonrası için nasıl bir yol izleriz bilemiyoruz. Yer konusunda ciddi sıkıntılarımız olduğu için acil bir çözüm bekliyoruz. Diğer illerden duyduğumuz gibi bu insanların kötü yollara düşmelerini istemiyoruz. Biz İnsani Yardım Vakfı olarak sahiplenmeye çalışıyoruz. Ancak bundan sonra gelecek ailelere yeterli olmayabiliriz." şeklinde konuştu.