İzmir'in kaderini İzmirliler belirleyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “İzmir’e İz Bırak” adını verdiği yeni uygulamasıyla katılımcı demokrasinin en önemli örneklerinden birine daha imza atıyor. İzmirliler, kentin gelecek 10 yılını içeren stratejik plana, sosyal medya üzerinden gönderdikleri proje önerileriyle yön verecek.

Türkiye’ye örnek olacak yeni bir uygulamayı hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, demokrasinin vazgeçilmesi olan “katılım” anlayışıyla, İzmirlileri kentin geleceğine yönelik projelere dahil olmaya davet etti.

“Sokağın, Semtin, Mahallen, İlçen, Şehrin için Hayal Et! Proje Üret!” sloganıyla hayata geçirilen “İzmir’e İz Bırak” uygulamasına gönderilen proje önerileri, yapılabilirlik yönünden incelenip değerlendirilmeye alınacak.

Son gün 1 Ekim 2013

Kenti için hayal edip proje üreten İzmirliler, Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi “www.izmir.bel.tr”de yer alan “İzmir’e İz Bırak” başlığı altından, “https://www.facebook.com/izmirbuyuksehirbel” Facebook adresi ile @izmireizbirak Twitter hesapları üzerinden “yarının İzmir’ine” ilişkin önerilerini iletebilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 Ekim 2013 tarihine kadar proje önerilerini değerlendirip, kentin gelecek 10 yılı için hazırlayacağı stratejik planı şekillendirecek.

Yeni stratejik plan hazırlıkları çerçevesinde, kentin önemli kurum ve kuruluşları ile önderlerinin görüş ve önerileri de alınıyor.

“Birlikte başaracağız”

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak çağdaş kamu yönetiminin tüm kriterlerini yerine getirirken, yaşam kalitesi her geçen gün biraz daha artan bir İzmir için çabaladıklarını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmirlilerle birlikte yürüttükleri bu çalışmaya ilişkin şöyle konuştu:

“Günümüzde katılımcılık ve paylaşımcılık, yeni yönetim anlayışıyla birlikte sadece kararların kalitesini geliştirmek için başvurulan bir araç olmaktan çıkarak mutlaka gerçekleştirilmesi gereken bir amaç haline geldi. Değerli hemşehrilerimizin görüş ve önerileri de, bu nedenle bizim için önemli bir yol göstericidir. İzmir’i büyümesini artırarak sürdüren girişimci bir kent haline getireceksek, bunu İzmirli hemşehrilerimizle birlikte başaracağız. Dolayısıyla İzmirlilerin yürüttüğümüz çalışmalara ilişkin beklentileri ve kent vizyonuna hizmet edecek nitelikteki proje önerileri, bizim için büyük önem taşıyor. Bu çalışmamıza katkı koyan herkese şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.”