EBSO’dan 2023 hedefi yorumu

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, Türkiye’nin ekonomideki 2023 yılı hedeflerine ülkenin her tarafının kalkınmasıyla ulaşılabileceğini söyledi.

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Arslan, Meclis Başkanı Kadir Yüksel Tonbul ve Yönetim Kurulu Üyeleri, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yorgancılar’ı ziyaret etti. Zafer Haftası ve 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle cumhuriyet ve demokrasinin önemine vurgu yapan Ender Yorgancılar, “Ulu Önder Atatürk’ün bizlere emanet ettiği vatana ve cumhuriyete sahip çıkmak, gösterdiği hedefler ve savunduğu değerler etrafında faaliyet göstermek zorundayız” dedi. Yorgancılar, TOBB olarak Türkiye’nin her köşesini aynı değerde gördüklerini belirtirken, sözlerini şöyle sürdürdü:

“TOBB’daki en önemli görevlerimizden biri, birliğin çatısı altındaki her oda ve borsayı aynı seviyeye yükseltmektir. Ürünlerimizin katma değerinin yükselmesi için neler yapılması gerektiğini konuşalım. Cumhuriyetimizin 100’ncü yılı olan 2023 yılındaki ekonomik hedeflerimize bazı kentlerimizin, bölgelerimizin kalkınmasıyla değil ülkemizin her tarafının kalkınmasıyla ulaşırız. 2023 için güçlü ekonomiye sahip olmalıyız, üreten toplum olmalıyız.”

TOBB’un iş dünyasına sunduğu hizmetlerden oda ve borsaların yararlanıp bunları üyelerine de aktarması, bilgi ve iletişim teknolojilerini verimlilik yolunda kullanması gerektiğini savunan Ender Yorgancılar, “Her şeyi ben bilim zihniyetiyle hareket etmek yerine kendimizden daha akıllı insanlarla çalışmalıyız. Tecrübelerimizi sinerjiyle birleştirelim. Üniversite ve sanayi işbirliğinde de sorumluluğumuz çok” diye konuştu.

"KASTAMONU YÜKSELEN DEĞER"

Kastamonu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan da, kenti 2 milyon ziyaretçiye tanıtmak, Kastamonu’da üretim yapan firmalarla İzmir’in özel sektör kuruluşları arasında köprü kurmak amacıyla 82. İzmir Enternasyonal Fuarı’na çıkarma yaptıklarını söyledi. Yüzde 70’i ormanlık alan olan Kastamonu’nun ağaç ve orman ürünleriyle ünlü olduğunu belirten Arslan, “Avrupa standartlarında fabrikalarımız var. Son dönemde bakır, krom ve mermer madenlerimiz yüzümüzü güldürüyor. Yöresel ürünlerimiz Tosya’nın pirinci, Taşköprü’nün sarımsağı piyasada tercih ediliyor. Havaalanımız ve limanımız açıldı, yollarımız yapılıyor. Üretim ve ulaşımdaki avantajlarımızla Kastamonu cazibe merkezi oluyor” dedi.