TGS İzmir Şubesinin Barış Günü açıklaması

- Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, savaşlarda sivil kesim içinde en çok gazetecilerin zarar gördüğünü belirterek, basın mensuplarının daima barıştan yana tavır takınması gerektiğini bildirdi. 
TGS İzmir Şubesi Yönetimi, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, emperyalistlerin, Türkiye’nin komşusu olan Suriye’de, sürekli çatışma çıkardığını, bunu savaşa dönüştürmek için ellerindeki medya gücüyle kirli bilgiyi kullandığını ifade etti.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bir milletin kaderi gerektirmedikçe, savaş cinayettir’ demiştir. Ömrünün büyük bir bölümünü çeşitli cephelerde savaşta geçiren Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduktan sonra yurttaşlarının ve dünyadaki diğer ulusların acı çekmemesi, ölümler yaşanmaması için ‘Yurtta Barış, Dünya’da Barış’’ sözünü bizlere miras olarak bırakmıştır. Türkiye’de gazeteciler barış için bedel ödemeyi sürdürüyor. Barıştan, demokrasiden, özgürlükten yana olan gazetecilerin bazıları işten çıkartılıyor; bazıları da gizli tanık, sahte dijital verilerle terör örgütü üyesi savıyla cezaevine konuluyor. Savaşlarda, sivil kesim içinde en çok gazeteciler zarar görüyor. Basın mensuplarının daima barıştan yana tavır takınması gerektiğini düşünüyoruz. Savaşta en büyük acıyı, televizyonlarda, gazete köşelerinde ahkam kesenler değil; sahadaki gazeteciler, kadınlar, çocuklar, emeğinle geçinen insanlar ödemektedir. Bugüne kadar emperyalistlerin müdahale ettiği dünyanın hiçbir köşesinde huzur savaş yoluyla gelmemiştir. Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi olarak, Türkiye’de ve dünyada barışı istediğimizi ifade ediyor, savaş ve emperyalist müdahalelere 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde bir kez daha hayır diyoruz.’’

TGS İzmir Şube Yönetimi ayrıca, 1 Eylül günü İzmir’de yapılacak etkinliklere tüm basın emekçilerinin katılması çağrısında bulundu.