Fethiye Kültür Sanat Günleri başlıyor

Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı ile Fethiye Belediyesi işbirliğinde gerçekleşecek 6'ncı Fethiye Kültür Sanat Günleri, 12 ülkeden yerel müzik gruplarının yanı sıra yazar, sanatçı ve fotoğrafçılarla sanatseverleri bir araya getirecek.

3 Mayıs'ta açılış töreni, kortej yürüyüşü ve şehir gezisiyle başlayacak festival, hafta boyunca sanatsal etkinliklerle devam edecek. Festival, 11 Mayıs akşamı yapılacak resim müzayedesiyle sona erecek. Öğrencilerin sanata ve edebiyata ilgisinin artması için Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi, Beşkaza Meydanı ile Kayaköy'de sergi, söyleşi ve atölye çalışmaları yapılacak.

DÜNYA MÜZİKLERİ KONSERLERİ

Festival kapsamında düzenlenecek Dünya Müzikleri Konserleri'ne ABD, Endonezya, İspanya, Hindistan, Gürcistan, Yunanistan, İngiltere, Kazakistan, Bulgaristan, Karadağ, Macaristan ve Ukrayna'dan yerel müzik grupları katılacak. Gruplar, Beşkaza Meydanı'nda verilecek konserlerde 5 gün boyunca sahneye çıkacak. Dünya kültürlerinin müzikleri aracılığıyla Fethiye'de tanıtılmasını amaçlayan konserler, halka açık ve ücretsiz olacak.

EĞİTİM ÇALIŞMALARI

Etkinlikler kapsamında Fethiye'ye gelecek yazar, sanatçı ve fotoğrafçılar ilk ve orta dereceli okullarda atölye ve eğitim çalışmaları yapacak. Köy okullarına öncelik tanınacak çalışmalarda öğrenciler, sanatçılarla tanışıp onlarla birlikte söyleşi, resim ve heykel yapma fırsatı bulacak.

Festivalde ayrıca öğrencilerin katılacağı kısa film, röportaj, fotoğraf ve resim yarışmaları yapılacak. Eserler jüri tarafından değerlendirilecek, dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek.

HEDEF KİTLE ÖĞRENCİLER

Fethiye Kültür Sanat Günleri Düzenleme Komitesi Başkanı Mustafa Şıkman, 5 yıldır gelişerek devam eden festivale yeni etkinlikler eklediklerini, amaçlarının Fethiye'yi gerçek bir kültür merkezi haline getirmek olduğunu söyledi. Festivalde öğrencilere yönelik eğitim çalışmalarına ağırlık verildiğini aktaran Şıkman, şöyle konuştu:

"Fethiye Kültür Sanat Festivali'nin en önemli ayaklarından biri eğitim çalışmaları. Festivale katılan yazar, sanatçı ve fotoğrafçılar okullara giderek öğrencilerle etkileşime geçecek. Okullarımızda resim, fotoğraf ve heykel çalışmaları yapılacak. Bu yıl halkla biraz daha bütünleşmek için mini bir kitap fuarı da yapacağız. Liseler arası kısa film, fotoğraf ve Yunus Nadi Röportaj Yarışması'nın ilgiyle izleneceğini düşünüyoruz. Festival çerçevesinde 6 Mayıs'ta, bağlama üstadı Ramazan Güngör'ü anacağız. Ayrıca Kayaköy'deki tarihi kiliselerin bahçesinde fotoğraf ve resim sergileri açılacak."

'HERKESİ BEKLİYORUZ'

Dünya müzikleri konserlerinin tüm Türkiye'de ilgi uyandırmasını beklediklerini kaydeden Mustafa Şıkman, Mayıs ayının Fethiye'de konaklamak için de uygun bir zaman olduğunu dile getirdi. Festivali takip etmek için Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden misafirler beklediklerini anlatan Şıkman şöyle dedi:

"Festivale gelen konuklarımız Seza Aksoy, Gülsüm Cengiz, İnci Aral, Sevim Ak, Adnan Binyazar, Zehra İpşiroğlu, Behiç Ak, Murat Gülsoy, Aydın Ilgaz, Tekin Sönmez, İpek Ongun, Mehmet Güler, Muhammer Erkul, Hüseyin Fatih Erdoğan, Mehmet Atay ve Soner Yalçın gibi isimleri yakından tanıma, onlarla söyleşi yapma ve kitaplarını imzalatma imkanı bulacak. Festivali izlemek için Türkiye'nin her bölgesinden misafirlerimizi Fethiye'ye bekliyoruz."

'SANAT DOLU GÜNLER YAŞAYACAĞIZ'

3- 11 Mayıs tarihleri arasında Fethiye'de kültür ve sanatla dolu günler yaşanacağını kaydeden Fethiye Belediye Başkanı MHP'li Behçet Saatcı ise, "Ülkemizden ve yurtdışından birçok uluslararası sanatçının geleceği etkinlikler bizleri bekliyor. Etkinlikleri uzun vadede kültür sanat festivaline dönüştürmeyi hedefliyoruz. Fethiye Belediyesi olarak kültüre ve sanata verdiğimiz önem ortadadır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.