Polisten öğrencilere arkadaş uyarısı

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, 'Güvenli Gençlik, Güvenli Gelecek Projesi' çerçevesinde 2012-2013 eğitim yılında 21 bin 330 lise öğrencisine ulaşarak suç ve suç örgütleri konusunda eğitim verdi.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, geçen eylül ayında İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle uygulamaya koyduğu 'Güvenli Gençlik, Güvenli Gelecek Projesi' çerçevesindeki eğitimleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Teknik Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine vererek sonlandırdı. Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda verilen son eğitimi Manisa Vali Yardımcısı Sıtkı Zehin, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, emniyet müdür yardımcıları ve öğrenciler dinledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Altınsoy, suç ve suç örgütlerine öğrencileri daha çok arkadaş çevresinin yönlendirdiğini dile getirerek, "Arkadaş seçiminiz çok önemli. Seçtiğiniz kötü bir arkadaş sizi suça da yönlendirir, suç örgütlerinin içine de sokar. Bu nedenle arkadaş seçimini iyi yapınız" dedi.

İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin de başlattıkları projeyle 2012 yılında il genelinde toplam 37 bin 864 öğrenciye suç ve suç örgütleri konusunda eğitim verdiklerini anlattı. Bu rakamın bu yıl 21 bin 330 öğrenciye ulaştığını açıklayan Çetin, "Amacımız öğrencilerimizin suç ve suçtan korunmalarını sağlamak. Arkadaş seçimlerini nasıl doğru yapacaklarını göstermek. Suç örgütlerinin hangi yöntemleri kullanarak eleman kazandıklarını anlatarak, öğrencilerimizi bu örgütlerden uzak tutmayı sağlamak" diye konuştu.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Tarkan Gündoğdu, suç örgütlerini tanımı, hangi yöntemlerle eleman kazandıkları ve korunma yöntemleri konusunda bilgi verdi. Gündoğdu, suç örgütlerinin öğrencilere özellikle en yakın arkadaş çevresiyle ulaştıklarını dile getiren Gündoğdu, "Örgüt kazanmak istediği öğrencinin en yakın arkadaşını seçer ve onun kanalıyla kendi görüşlerini anlatır. Her zaman bu dünyanın adil olmadığını, toplumun mevcut düzeninin kölesi olduğunu, kurtulmanın en kolay yolunun kendileri olduğunu dile getirir. Bu vaadlere öğrencilerimiz asla kanmasın. Eğer yakınında böyle bir arkadaşı varsa vakit kaybetmeden bize bildirin" dedi. Gündoğdu daha sonra, öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.