Türk Eğitim Sen, müdür atama sınavının iptalini istedi

Türk Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli, Aydın’da okul müdürü atamaları için yapılan sözlü sınavın yapılan hatalar nedeniyle iptal edilmesi gerektiğini iddia etti. 
MEB Eğitim Kurumları Yönetici Atama Yönetmeliğine göre Okul Müdürü Atama Dönemi’nin resmen başladığını belirten Türk Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli, “26-29 Ağustos 2013 tarihlerinde Aydın’da İl Milli Eğitim mülakatları yapıp mülakat notlarını ilan etti. Daha önce Anadolu Liselerine Resim-Müzik-Beden Eğitimi Öğretmeni seçmek için yapılan mülakat komisyonlarına o ildeki yetkili sendikanın temsilcisi komisyon üyesi olarak girer ve sınav kamera ile tespit edilirdi. Şimdi yapılan mülakatlarda ise Aydın ilindeki Milli Eğitim çalışanlarının resmi ve seçilmiş yetkilisi olmadığı gibi kamera sistemi de kurulmadı. Böyle kurulan sahnede artık ne oynanacağı belli oldu. Bütün bu hazırlıklardan beklenildiği gibi yapılan sözlü sınav değerlendirmeleri tamamen objektiflikten uzak, adam kayırmacılık, torpil ve sendikal ayrımcılığı akıllara getiren ve bariz haksızlıklar yapıldığı, ilan edilen sözlü sınav sonuçlarında ortaya çıktı” dedi.
İl Milli Eğitim ve Sınav Komisyonu’nun sınavda haksızlık yaptığını öne süren Devli, “Birkaç kere parçalı listeler getirilmesi komisyonda çalışan arkadaşları sıkıntıya soktu. Hatta son verilen listedeki 3 kişiden de birine vasat, diğerlerine daha iyi ve yüksek puan verilmesi herhalde bundandır. Yalnız bu arada gözden kaçan bir şey oldu. Bu 3 kişi sınava girecek adaylar arasında yoktu. Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Sınava Dayalı Yönetici Atama duyurusundaki iş takvimine göre 23 Ağustos 2013 tarihi itibarıyla sözlü sınava girecek adaylar ilan edilmiş olup bu sayı 126 idi. 26-29 Ağustos 2013 tarihleri arasında yapılan sözlü sınavlarda 129 kişiye not verip ilan ettiler. Yapılan iş ve işlemlerdeki yolsuzluğun bu şekilde belgelendiği bu skandal sınavın derhal iptali gerekir. Aydın’daki 13 bin eğitim çalışanı ve Aydın kamuoyu olarak bu konuda atılacak adımları merakla bekliyoruz” diye konuştu.