Balığa martı akını

 Balıkesir'in Bandırma İlçesi’nde, av yasağının sona ermesinin ardından denize açılan balıkçıların ağları doldu. Alıcı çıkmaması nedeniyle deniz kıyısına bırakılan sardalyalara martılar akın etti.

Güney Marmara’nın en önemli balıkçılık merkezi olan Bandırma’da, av yasağının kalkmasının ardından havaların da normale dönmesiyle birlikte balık bolluğu yaşanmaya başlandı. Bandırma balık haline son 5 günde içinde bol miktarda hamsi geldi. Palamut, sardalya, lüfer, uskumru ve istavritin tezgâhları süslediği perakende balık halinde palamudun tanesi 8-10 lira, hamsi kilosu 5-8 lira, sardalya kilosu 5 lira, lüfer tanesi 15-20 lira, istavrit ve kolyos da kilosu 7 liradan satılmaya başladı.

3 günden beri bu sezon ilk defa Bandırma körfezinde hamsi avlandığını belirten Bandırma ve Çevresi Balıkçılar Derneği Başkanı Harun Öner, balık fiyatlarının hava şartlarının iyi gitmesi halinde daha da düşebileceğini ve sardalya ile palamut bolluğu yaşanacağını söyledi.

Son bir hafta içinde 3 bin 100 kasa sardalya, 400 kasa hamsi, 380 kasa istavrit 3 bin 200 çift palamut 380 lüfer, 450 kasa kolyos gelen Bandırma halinde, satılamayan onlarca kasa sardalya martılara yem oldu. Deniz kıyısına bırakılan sardalyalar kısa sürede martılar tarafından tüketildi.