Karnından 19 kiloluk kitle çıktı

Manisa'nın Salihli İlçesi’nde, karın ağrısı ve şişkinlik şikayetiyle hastaneye giden 71 yaşındaki Neriman Işıkçı’nın karnından 19 kilogram kitle çıkartıldı.

Salihli’de, 6 aydır karın ağrısı ve şişkinlik gibi şikayetleri bulunan Neriman Işıkçı, Salihli Özel Can Hastanesi’ne gitti. Yapılan tetkikler sonucunda Işıkçı’nın karnında yaklaşık 40 santimetre çapında 19 kilo ağırlığında bir kitle olduğu belirlendi. Işıkçı, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Osman Yurttaş, Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Refaettin Şahin, Anestezi Uzmanı Dr. Emin Bozdağan ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Ameliyatla kitle çıkarıldı.

Op. Dr. Yurttaş, ameliyat sonrasında yaptığı açıklamada, “Hasta bize karın ağrısı ve şişlik sebebiyle başvurdu. Yapmış olduğumuz tetkikler sonucunda karnında hastanın leğen kemiğinden diyafragmaya kadar tüm karnı dolduran karın içi organlarının önünü kaplamış sol yumurtalık kaynaklı bir kitle olduğunu gördük. Yaklaşık bir saat süren operasyon sonucunda kitleyi aldık” dedi.

Sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirten Işıkçı ise “Yaklaşık 6 aydır bu şikayetlerim vardı ancak korktuğum için hastaneye gidemiyordum. Ağrılarım artınca doktora gitmek zorunda kaldım. Başarılı bir ameliyatla kitle alındı. Operasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.