Ahmet Atakan nasıl öldü?

Adalet Bakanı Başdanışmanı Adnan Boynukara, Hatay'da dün düzenlenen eylemler sırasında 22 yaşındaki Ahmet Atakan ölmesine başına gaz kapsülü isabet etmesinin yoml açtığı iddialarının doğru olmadığını açıkladı. Boynukara Twitter'da yaptığı açıklamada "Ahmet Atakan'ın otopsi işlemi tamamlanmış ve şuanki verilere göre ölüm sebebi yüksekten düşmeye bağlı ölüm olarak açıklanıyor"dedi.


CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgö ise, olayların çıktığı Çekmece Caddesi'nde, Ahmet Atakan'ın yaralandığı yerde inceleme yaptığını belirterek, şöyle dedi:

"Buralardaki binalar 6-7 katlı. Bir insanı çuvalın içinde atsanız, binanın 10 metre ilerisine düşer. Ancak polis kamerasındaki görüntüde binanın yanına düşen bir kişi görüntüsü var. Ayrıca, ben cenaze otopsiye girene kadar gencimizin başındaydım ve vücudunda tek çizik görmedim. Kısa kollu kıyafetli bir insanı, 1-2 katlı yerden atsanız vücudunda çizikler oluşur. Cenazenin hiçbir yerinde çizik izi görmedim. Hastanede yazılan ön otopsi raporu ile Adli Tıp Kurumu'nun raporu birbiriyle çelişiyor. Antakya'da 5 doktorun gözetiminde kırık tespit edilmeyen cenazede, kırık olduğu ileri sürülüyor. Ben Adli Tıp Kurumu raporunun doğruluğuna inanmıyor, kanaat getirmiyorum."

Olayların çıktığı sırada her yerin toz- duman içinde olduğunu vurgulayan Akgöl, "Her ne hikmetse, polis aracından çekilen kamera görüntüsünde her yer net görülüyor. Ayrıca, düşen kişinin sadece üzerindeki tişörtün siyah olduğu net, başka bir şey net değil. O görüntülerin de doğru görüntüler olduğuna inanmıyorum."