Uşak Üniversitesi arsenikli suyundan kurtuluyor

 Uşak Üniversitesi, Dikilitaş ve Kemal Öz Mahallesi gibi gelişme bölgelerine içme suyu temini için başlatılan projenin inşaatı yapılan törenle başlatıldı. 
Yapılan törene Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik İller Bankası İzmir Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, yüklenici firma sahipleri ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşma yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik; “Böyle bir proje ile Uşak Üniversitesi’nin su soruna el atan Belediye Başkanımız Ali Erdoğan’a sonsuz teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere Üniversite ki mevcut kullanılmakta olan suda yüksek miktarda arsenik tespit edilmişti. Bu proje sonunda daha güvenli ve içimiz rahat bir şekilde su ihtiyacımızı karşılamış olacağız.” Dedi.
İller Bankası İzmir Bölge Müdürü Muhittin Menekşe yaptığı konuşmada ise projenin önemi ve Uşak Belediyesi’nin güvenirliği esas alınarak bu proje için kredi sağlandığını belirtirken, Ali Erdoğan’a bir jestte bulunarak “Bağımsız bir belediye başkanı olarak zor şartlarda güzel işler çıkaran Ali Erdoğan’a yeniden aday olması durumunda oy veririm” demesi törene katılanlar tarafından alkış aldı.
Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan; ”2009’da göreve geldiğimizden bu yana ilk defa kredi kullanarak bir hizmet alımı gerçekleştiriyoruz. Bunu da makro hesaplarımızı iyi yaparak değerlendirdik. Hizmetin faaliyete geçmesi ve kredi ödeme sürecinin ince hesaplarında kendini amorti edecek bir proje ile sevgili Uşaklılara ve Üniversite öğrencilerimize kaliteli içme suyu imkanı sağlamış olacağız. Bizim hizmet anlayışımızda ‘o kurum, bu kurum’ diye bir ayrım kesinlikle yok. Elimizden gelen tüm imkanlarla amacımız kente hizmet etmektir” dedi.
İçme suyu projesi için İller Bankası’ndan 8 milyon 150 bin TL’lik kredi kullanılırken, iş kapsamında Aybey Mahallesi Yeniceköy Caddesi’nde 3000 ton, Dikilitaş Mahallesi Hacıkadem mevkiinde 2 bin ton ve bin tonluk olmak üzere toplam 3 adet su deposu da inşa edilecek. Yıl sonuna kadar su depolarının yapımının tamamlanması beklenmekte. Bununla beraber topmlada 27 kilometre içme suyu isale ve şebeke hattı da döşenecek. 4 Nisan 2013’de başlanan projenin şu ana kadar 8,5 kilometresi döşenmiş durumda. İşin tamamlanma süresi ise başlangıç gününden itibaren 500 gün olarak belirlenmiş durumda.
Proje sona erdiği zaman bu yeni içme suyu hizmetinden yaklaşık 50 bin Uşaklıya şebeke içme suyu ulaştırılmış olacak.